HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Hagymaleves kétféle sajttal

t: 2114

Hagymaleves kétféle sajttal










Hagymaleves kétféle sajttal

Hozzávalók


2 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 3 dkg vaj 1 csapott evőkanál finomliszt 2 dl fehérbor 1 l szűrt húsleves (leveskockából is lehet) 4 kisebb szelet kenyér 10 dkg reszelt trappista sajt só, őrölt bors 4 evőkanál reszelt parmezán


A hagymát megtisztítjuk, kb. félcentis kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében közepes lángon kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük. 1 percig együtt sütjük, azután a borral és a levessel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, és néha megkeverjük, mert könnyen leég. Kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret egycentis kockákra vágjuk, sütőben megpirítjuk, mélytányérokba elosztjuk, és a trappista sajttal összekeverjük. A forró levest megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk.


Egy adag: 335 kcal / 1401 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.

(eszemiszom.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség



2006.11.21

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok