HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Vendégváró partifalatok

t: 3097

Vendégváró partifalatok

A nem frissen készült fogásokkal néha több időt töltünk a konyhában, mintha meleg vacsorát főznénk. Viszont nagy előnyük, hogy barátaink megérkeztekor nem terjeng ételszag a lakásban – sőt a háziasszony is üdén, illatos frizurával fogadhatja a meghívottakat. Különösen a kisebb panellakásokban okozhat komoly gondot, hogy egyszerűen nem is tudják terített asztalhoz ültetni a nagyobb létszámú vendégsereget. Ilyenkor jól jön a szoba egyik sarkában mutatósan megterített büféasztal. Ma már a szupermarketekben színes, eldobható partikészletek kaphatók: a színes papírtányértól a poharakon át a szalvétáig.

A romlandó fogásokat az étkezés kezdetéig hűtőszekrényben kell tartani. A már feltálalt, kevésbé romlandó finomságokat pedig fóliával tanácsos borítani. Ez nemcsak a szennyeződéstől, de a kiszáradástól is védi a falatokat. Íme néhány mutatós, étvágygerjesztő partiételrecept.

Mangós csirkefalatok

Az adag ára: kb. 1100 Ft
Hozzávalók:
l egy teáskanál cardamom
l egy teáskanál őrölt kömény
l 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
l 1 csirkemellfilé
l 3 evőkanál olaj
a Mangószószhoz:
l 1 mangó l 1/4 csésze (60 ml) tejszín l 1 evőkanál curry
Elkészítés:
1. Vágja a csirkemellet darabokra. A cardamom, a kömény és a gyömbér keverékében forgassa meg. Lefedve tegye félre kb. 1 órára.
2. Kevergetve párolja olajban a húst, amíg megpuhul. Emelje ki a serpenyőből, és csepegtesse le a felesleges olajat.
3. A szószhoz turmixolja össze a mangót, a tejszínt és a curryport. A csirke mellé külön tálban készítsük az asztalra.

Kaszinótojás másként

Az adag ára: kb. 760 Ft
Hozzávalók:
l 12 db tojás
l 1 teáskanál mustár
l 1 teáskanál currypor
l 2 evőkanál majonéz
l 2 evőkanál tejszín
l friss, apróra vágott kapor és snidling, szeletelt olajbogyó, néhány koktélparadicsom

Elkészítés:
1. Tegye fel főni a tojásokat, és kevergesse. Ha felforrt a víz,
10 percig hagyja rotyogni.
2. Távolítsa el a tojások héját, és vágja őket ketté. A tojássár-gákat rakja tálba, a fehérjéket tegye félre. Adja a sárgájához
a mustárt, a curryt, a majonézt, a tejszínt, és keverje masszává.
3. Kanalazza a tojáskrémet habzsákba, töltse meg a fehérjék közepét. Díszítse kaporral, snidlinggel, olajbogyóval. (forrás: www.reggel.hu)



2005.08.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok