HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Könnyű falatkák

t: 2289

Könnyű falatkák

Sonkatekercsek ruccolával és parmezánnal

Hozzávalók (2 személyre):
- 10 grisini
- 10 szelet főtt borókás sonka
- 10 dkg ruccola
- 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítése:
A ruccolát megmossuk, jól lecsepegtetjük, a hosszú levélnyeleket lecsipkedjük. Pár rukkolalevelet egy-egy sonkával egy-egy grisini köré tekerünk úgy, hogy az egyik oldalán kikukucskáljanak a rukkolalevelek. Megtöltünk egy dekoratív poharat reszelt parmezánsajttal, majd belenyomjuk a sonkatekercseket.

Lazacnyársak

Hozzávalók (8 személyre):
- 60 dkg lazacfilé
- 1 citrom leve
- só, frissen őrölt bors
- 8 teáskanál majonéz
- 8 darab grillnyárs
- kevés olaj
- pár tárkonylevél

Elkészítése:
1. Megmossuk a lazacot, szárazra töröljük, és 24 egyforma nagyságú kockára vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, és 3-3 kockát nyársra szúrunk. Egy grillserpenyőt kikenünk egy kevés olajjal, és a nyársak minden oldalát 3-3 percig sütjük.
2. Tálaláshoz egy evőkanál majonézt teszünk a tálra, mellé a nyársat, díszítésként pedig tárkonylevelet használunk.

Füstölt lazacos, krémsajtos, kapribogyós kanapék

Hozzávalók (12 darabhoz):
- 12 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér
- 15 dkg krémsajt
- só, frissen őrölt bors
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál citromlé
- 12 kis szelet füstölt lazac

Elkészítése:
1. Megpirítjuk a toastkenyereket, majd egy nagy fánkszaggatóval kerek formát szúrunk ki belőle.
2. A krémsajtot elkeverjük a sóval, borssal és a citromlével, és egy kanálkányit a kenyérszeletre teszünk. A lazacot csinosan elrendezzük a krémsajton. A kapribogyót, a maradék citromlevet és a petrezselymet elkeverjük, és elosztjuk a lazacon.

(forrás: www.holgyvilag.hu)


2005.12.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok