HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Sütemények, édességek

A csábító sötétvörös és fekete bogyókat termõ szederbokor, még ha kertünkbe szelídítjük is, szívesebben növekszik a kerítésen kívül, mintha így õrizné szabadságát.
A szépen díszített csokoládés finomságoknak nehéz ellenállni. Ne higgyék, hogy ilyeneket csak mestercukrászok tudnak készíteni.
A világ valamennyi ismert konyhája közül a mi konyhánk a leggazdagabb a meleg tészták választékának tekintetében. Csak a fánkokból több tucatot ismerünk. Rakott tésztáink, kelt tésztáink, kalácsaink, kuglófjaink, a számtalan palacsinta generációkon keresztül voltak az ünnepi, de a hétköznapi étkezéseink koronázott falatjai. Érdemes felújítani, ápolni ezen tészták készítésének kultúráját, mert ez a család minden tagjának örömet okoz. Szeretnénk ezt megkönnyíteni néhány, már-már elfelejtett recept közreadásával, amelyek az 1900-as évek első harmadában a leghíresebb, legdivatosabb tészták voltak.
A nyár a lédús, frissítő, gyümölcsös desszerteké, süteményeké. Persze télen sem kell lemondani róluk: a legtöbb édesség befőttből vagy fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető.
RÉTES - ÉGETETT (FORRÁZOTT) TÉSZTA
A rekkenő hőségben sokszor nincs kedvünk vagy türelmünk fagylaltért sorban állni. Később aztán otthon, a kanapén üldögélve szívesen kanalaznánk egy kis gyümölcsös, csokis vagy vaníliás jeges desszertet, de nincs. Illetve lehet, ha gyorsan elkészítjük!
A világ közkedvelt gyümölcse a meggy, mivel kellemes fanyar íze mellett egészségünk megőrzésében is fontos szerepet tölt be. A már szokásos meggyes pite és meggyszósz mellett készíthetünk belőle tortát, gombócot, fagylaltmuffint és más finomságot is.
Végre beköszöntött az igazi nyár! A kertben üldögélve mindenkinek jól esik egy csésze hideg tea és egy szelet édes, puha, gyümölcsös rétes. Vess egy pillantást könnyen és gyorsan elkészíthető receptjeinkre, és garantáltan kedvet kapsz hozzá!
Milyen gyümölcsből? Természetesen: málna, ribiszke eper - de vegyesen.
A tavasz első gyümölcsei, a primőrök legkeresettebbjei, mindenki kedvencei az eper és a málna.
Azon kívül, hogy megmosva azonnal megesszük, még nagyon sok elkészítési módja ismeretes a magyar konyha ínyencségeinek palettájáról. Hazánk szakácskönyvei már régidők óta ajánlják levesnek, mártásnak, krémeknek, sütemények töltelékének, kompótnak, szörpöknek, dzsemeknek elkészítéséhez. Mi is erről a palettáról teszünk közzé olyan recepteket, melyek az evés élvezetét Lukulluszi magaságokba emelik.
5 lángos recept

Első Előző