HOZZÁVALÓK
az ostyához:
- 12 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 20 dkg finomliszt
a töltelékhez:
- 70 dkg málna, ribiszke, eper vegyesen
- 1 citrom
- 4 lap zselatin
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 3 dl tejszín
- 4 evõkanál porcukor
Az egyszerû ostyánál leírt módon a tésztához valókat összekeverjük, majd a masszából 8 lapot sütünk. A gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és szitán áttörjük.
Ez azért fontos, hogy az apró magok ne kerüljenek bele, és szép, sima krémet kapjunk.
A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd nedvesen egy lábaskában kis lángon megolvasztjuk. Elõször 1 evõkanálnyi gyümölcspürét keverünk bele, majd a maradékot is hozzáadjuk, végül pedig az egészet a krémsajtba dolgozzuk.
A tejszínt 5 deka cukorral kemény habbá verjük, és a gyümölcsös sajtmasszába forgatjuk. Az ostyalapokat 2-3 evõkanálnyi krémmel megkenjük, egymásra tornyozzuk, úgy, hogy a tetejére is ostya kerüljön, majd legalább 1 órára hideg helyre állítjuk. Ha hûtõszekrénybe tesszük, fóliával jól csomagoljuk be, nehogy idegen illatokat szívjon magába.
Elkészítési idõ: 1 óra 30 perc
Egy adag: 1220 kJ/290 kcal
Italajánlatunk: édes fehérbor
(Balatonmelléki chardonnay ’02)
(forrás: Konyhamagazin.hu)