HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > ÉLETMÓD > Táplálkozás

A görögdinnyének 90 százaléka víz. Gyógyhatását éppen ez a tulajdonsága idézi elő. Azt hihetnénk, hogy csak átszalad a bélrendszerünkön és kiürül. Ez így is van, de nyoma marad. Mert kitisztítja a vért a savtartalom helyre áll, bélrendszerből a nem odavaló anyagot.
Van, aki csak édesítőszert ehet, de olyan is akad, aki előtt ott van a választás lehetősége. Hogy melyiket szeresse a cukrot vagy az édesítőszert? Wollák Zsuzsa dietetikussal beszélgettünk.
A lisztérzékeny betegek számára kerülendő a glutén tartalmú ételek fogyasztása. Azonban mit tehet az, akinél nem jelentkeztek tünetek? Jobb, ha vigyázunk, s száműzzük az étlapról a kedvenc pizzát, kenyeret, egy pohár sört?
Milyen édességgel etessük a gyerekünket? Erről faggattuk Fekete Gáborné védőnőt.
A zöldségfélék fontos szerepet játszanak az emberi táplálkozásban.
A szakember is alátámasztja a megállapítást: bioételek fogyasztásával megelőzhetjük a betegségeket.
A finom, krémes avokádó a fogyókúrázó legjobb barátja is lehet! Sőt, a pasidat is megkínálhatod vele, ha többet akarsz, mint amire vágyik. Szeretjük krémes, szájban szinte olvadó állagáért, vajhoz hasonló ízéért, de gyűlöljük, hiszen az a hír járja róla, hogy a diétánk befellegzik miatta. Biztosan így van?
Megjelentek az egészségesebb és jobb minőségű táplálkozással kapcsolatos uniós tudományos kutatások első eredményei.
Miközben a kövérség és az elhízottság az egyes számú probléma, az is tény, hogy az alultápláltság vagy a hiányos táplálkozás is rengeteg baj forrása. Egy angol kutatás szerint minden huszadik – látszólag ép és egészséges – ember emiatt betegszik meg.
A karácsony, az újév a gazdagon terített asztalok, a jókedv, vidámság időszaka. Az allergiától szenvedők számára azonban mindemellett jóval több odafigyelést, óvatosságot is jelent, nehogy a meghitt percek kellemetlen élményekké változzanak.
Szaftos pörkölt, császárszalonna, zsíros kenyér, olívaolaj, makréla, busa, vaj, margarin, étolaj, sertészsír... Mi köti össze ezeket az ételeket, élelmiszereket? A zsiradéktartalmuk.
Sokan küszködnek testsúlyukkal. Nem túl eredményesen. Talán azért sem, mert folyamatosan olyan „étkezési bűnöket” követnek el, amelyek rendre megtorpedózzák diétájuk (és szenvedéseik) eredményét. Segítünk, hogy elkerüld ezeket a csapdákat.
A koleszterintől való túlzott rettegése közepette az ember megalkotta a transz-zsírokat – többek közt a vaj, margarinnal történő helyettesítésére. Az évek folyamán azonban szép lassan bebizonyosodott, hogy e döntés nem volt feltétlenül helyes.
"Olyan édes, mint a méz", "Édes élet", édesanya, csak néhány kifejezés a hétköznapi szavaink közül, bizonyítva, hogy az édes íz mindig egy pozitív érzést, jóságot sugároz.
Az egészséges táplálkozással kapcsolatban szinte özönlik a sok jó tanács. Nem árt azonban olykor kétkedve fogadni a „bölcsességeket”, ugyanis nem mindig fedik a valóságot.

Első Előző Következő Utolsó