Van, aki csak édesítőszert ehet, de olyan is akad, aki előtt ott van a választás lehetősége. Hogy melyiket szeresse a cukrot vagy az édesítőszert? Wollák Zsuzsa dietetikussal beszélgettünk.
Melyik egészségesebb, a cukor vagy az édesítőszer?
Hogyha ez a kérdés egy cukorbeteg emberre vonatkozik, akkor azt kell, hogy mondjam, természetesen az édesítőszer, de ha egészséges emberről van szó, akkor neki már a cukrot ajánlanám, mivel természetes alapanyagokból készül.
És mivel jobb a barna cukor a fehérnél?
Annyival, hogy kevésbé van finomítva. Több természetes alapanyagot tartalmaz, és az alaprostok is megtalálhatók benne.
Ha valaki teljesen megvonja magától a cukrot, okozhat valamilyen problémát, lehet valamilyen következménye?
Nem, mivel nem csak a cukorban van szénhidrát.
Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, Ön mit tudna ajánlani? Hogyan tegyük?
Elsősorban arra kellene odafigyelnünk, hogy magas rosttartalmú és összetett szénhidráttartalmú dolgokat fogyasszunk, valamint kevésbé finomított dolgokat együnk és sok folyadékot igyunk. Ami még nagyon fontos, hogy ha lehet, keveset együnk egyszerre, de a nap folyamán többször.
netbulvar.hu