HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > ÉLETMÓD > Egészség

A holland kormány azt tervezi, hogy átfogóan megvizsgálja az elmúlt 30 év drogpolitikájának eredményeit.
Színkavalkáddal védekezzünk a borús napok ellen. A tavaszi meleg helyett újra beköszöntött a tél, ilyenkor levertnek, fáradtnak érezhetjük magunkat. Azonban egy vidám színű ruhával újra visszanyerhetjük jókedvünket! A Blikk most megmutatja, milyen hatásai vannak a színeknek, és kedvencünk mit árul el rólunk!
Így lesz jó a vérkeringésed Testmozgással a fáradtság ellen Minden, amit a túlsúlyról tudni kell Hogyan tesz fitté a mozgás? Diétás ételek ínyenceknek A jó hangulat titkai A jó hangulat titkai Így fogytak szépanyáink Megjelent a Blikk Húsvéti receptmagazinja! Így válasszunk ruhát Krémes hagymaleves Kíváncsi vagy rá, hogyan maradhatsz egészséges tavasszal is? Nyolcrészes sorozatunkból megtudhatod! Ismerd meg te is a leghatásosabb gyógymódokat, és gazdagodj hasznos tippekkel. A befejező részből kiderül, hogy hajlamos vagy-e a cukorbetegségre.
Nem csak szükségtelen, hanem kifejezetten káros lehet a túlzott mennyiségű antioxidáns-bevitel - figyelmeztet a betegség-megelőzési divathullámokkal együtt járó jellemző túlkapások veszélyeire dr. Bíró György professzor, az MTA Élelmiszer-tudományi komplex bizottságának tagja.
Kíváncsi vagy rá, hogyan maradhatsz egészséges tavasszal is? Nyolcrészes sorozatunkból megtudhatod! Ismerd meg te is a leghatásosabb gyógymódokat, és gazdagodj hasznos tippekkel. A második részből megtudhatja, mennyire egészséges a szíved. Szívünk épségéért a genetikai tényezőkön kívül mi is felelünk. Hogy mennyit mozgunk, vagy hogyan étkezünk mind befolyásolják szervezetünk, így szív- és érrendszerünk működését is. Tesztünkből most megtudhatod, jelenlegi életmódod mellett mit tehetnél még szíved egészségéért
Ha valaki soha nem ivott szeszt, idősebb korára, szívének védelme érdekében ajánlható a mérsékelt alkoholfogyasztásra rászoknia. Erre a korábban már vitatott véleményre Dana E. King amerikai kutató és munkatársai találtak biztató, új adatokat.
A tavasz már kopogtat az ajtón, így a pollenek sem késlekednek. Az első allergiát okozó virágporok már megjelentek a levegőben. Ez nem jelent mást, mint hogy több mint kétmillió magyar allergiás számára kezdődik a folyamatos tüsszentés időszaka.
A cigarettában található nikotin az oka annak, hogy a dohányzás erősebb függőséget okoz a heroinnál vagy a kokainnál. Ezért is nehéz leszokni róla. Saját elhatározásból 100 emberből egynek, vagy kettőnek sikerül letennie a cigarettát, míg szakember segítségével az eredmény 30-40 százalékos.
A C-vitamin szedése akár meg is akadályozhatja, hogy testünk megfelelően reagáljon az állóképességet fokozó, intenzív edzésre - Ezt egy új kísérlet mutatta ki, amelyet embereken és patkányokon végeztek a spanyol Valenciai Egyetem kutatói.
Jó hír a csokifalóknak! Kutatások bizonyítják, hogy a csokoládé jó hatással van a szív- és érrendszerünkre és még az öregedés elleni küzdelemben is segítségünkre lehet. Ugyanakkor a csontok számára pedig káros. Most akkor együnk vagy ne?
Egy deciliter vörösbor vagy ugyanannyi szesznek megfelelő etilalkohol értékelhetően javítja a szívműködést, ennek a kétszerese viszont már kedvezőtlen hatású a szívre és az erekre. A vizsgálatot kanadai kutatók végezték és tanulmányuk eredményei az egyik vezető élettani folyóiratban jelentek meg.
Életed harmadát ágyban, párnák közt töltöd. Miért ne fordíthatnád az alvással töltött időt, a pihenés mellett, a szépülésre is? Ébredj szépen!
Testünk két ökölnyi szerve, a vese vérünket naponta 36-szor szűri át, hogy megtisztítsa szervezetünket a méreganyagoktól. Tökéletes működése egészségünk megőrzésének alapvető feltétele, munkáját tehát érdemes segítenünk. S hogy miként? – dr. Kóczán Istvántól, a Blikk orvos szakértőjétől most ön is megtudhatja.
Támogatja a marihuána orvosi célú felhasználását az Egyesült Államok második legnagyobb orvosszervezete, az American College of Physicians, egyúttal sürgeti a kormányt, hogy vonja vissza az erre vonatkozó tiltásokat és finanszírozza a témához kapcsolódó tanulmányokat.
Nyomelemek. Hogyan hatnak? Mi történik hiányukban? Ezt tisztázzuk a vas, a réz és a cink példáján...Születéskor a testsúly 0,1 százalékát teszik ki - ami mindössze 4 g egy négykilós baba esetében. Jelenlétük mégis döntő. Egészségünk és betegségre való hajlamunk függ tőlük.

Következő Utolsó