HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > AUTÓ-MOTOR > Rally

Jubilál a Tour de France, 1903-ban rendezték meg először a francia országúti kerékpáros körversenyt, az idén pedig 100. alkalommal (a világháborúk miatt maradtak el viadalok) rajtolnak el szombaton a bringások az embert próbáló megméretésen.
A Dakar-rali a motorosoknak és a quadosoknak a legfárasztóbb, ám egybehangzó vélemény, hogy a kamionban ülőknek a legfájdalmasabb
Orosz csapat tagjaként, kazah pilótának diktálja az itinert Horn Albert (36) a szombaton kezdődő Dakar-ralin.
Petter Solberg (37) szó szerint kiverte a biztosítékot a rali-világbajnokság franciaországi állomásán.
Egy kolumbiai szurkoló leesett a motorjáról, és a helyszínen életét vesztette a tereprali-verseny perui szakaszán. Mauricio Saldarriaga Riera Pisco város közelében, a sivatagban egy sziklának csapódott motorjával, mikor megpróbálta utólérni a versenyzőket. A baleset helyszínére több mint negyedóra alatt jutottak el a mentők, a 41 éves férfin már nem tudtak segíteni.
A kombájnt terepjáróra váltotta Sebestyén Sándor (39). A túrkevei mezőgazdasági vállalkozó a kilencméteres monstrumot egy feleakkora Toyota autóra cserélte, s a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin igyekszik minél jobb eredményt elérni.
Egy motoros vesztette életét, az autóknál a Mini az élen.
A családtagokból merít majd erőt a január elsején kezdődő Dakar-ralin Szalay Balázs (46) és Bunkoczi László (45).
Furcsa lehet ifjabb Tóth Jánosnak (42), hogy az összetett értékelés első helyéről várja a ralibajnokság utolsó futamát.
Kazár Miklós érte el a legjobb időt a szombati első napon a Bükfürdő-ralin, az ob harmadik futamán. Kazár mögött a hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János végzett a második helyen, míg a harmadik a bajnoki címvédő Aschenbrenner György lett.
KARLSTAD – Megkezdte a ralivilágbajnoki évadot Kimi Räikkönen (30). A finnek három évvel ezelőtti Forma–1-es világbajnoka a Svéd Ralin, a vb-sorozat első állomásán újból bebizonyította, hogy kemény fából faragták.
Száguldás és koordinátakeresés árkon-bokron át, sziklák között, a kő-, valamint a homoksivatagon keresztül. A Vasárnapi Blikk afrikai matekórát tart: így nézett ki a „Fapados Dakar".
Tegnap csak 180 kilométert kellett teljesítenie a Budapest–Bamako-rali mezőnyének, de ennek a résztvevők kifejezetten örültek. Egyre több ugyanis a technikai probléma, a verseny hivatalos asszisztenciapartnerének, a Sandlandernek a szervizkamionjánál késő éjszakáig dolgoznak a szakemberek.
Hiába a Külügyminisztérium figyelmeztetése, a 2010-es Budapest–Bamako-rali mezőnyének jó néhány tagja azt tervezi, a terrorfenyegetés ellenére átmegy Mauritániába és Maliba. Pedig a szervezők a szélsőséges csoportok „hadüzenete" miatt a marokkói Agadirban jelölték ki a viadal célját.
BUDAPEST - Vigyázz, kész, rajt, irány Afrika! Pontosabban Mantova, hiszen a 2010-es BudapestBamako-rali első napjának célállomását az olasz városban jelölték ki a szervezők.

Következő Utolsó