HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Vakmerő kaland a Bamako-rali - videó

t: 4500

Vakmerő kaland a Bamako-rali - videó

A – tegnap az olasz Mantova és a francia Perpignan között kijelölt 900 kilométeres távot teljesítő – karaván Dakar-ralit megjárt tagjai szerint az életüket kockáztathatják a kalandorok.

Húsz-harminc gépjármű vezetője készül a veszélyzónába, el akarják kísérni azt a kamiont, amely az összegyűjtött segélyszállítmányt viszi. A hatóságok egy kijelölt útvonalon biztosítják az áthaladást, de a vállalkozás így is játék az élettel.

Szabó Gál András, a viadal kitalálója – aki Villám Gézaként ismert – diplomatikusan nyilatkozott az ügyben. – Az információkat sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánom – közölte.

A többség szerint veszélyes Agadir után tovább menni. – A turisták megtámadása, sőt kivégzése az utóbbi időben gyakorivá vált Mauritániában, a katonaság képtelen megfékezni az erőszakot – nyilatkozta Pócsik László (39), aki navigátorként háromszor vett részt a Dakar-ralin. – Egy autós karaván kiváló célpont lehet.

A 2008-as országos bajnok Palik László (48) navigátora, Darázsi Gábor (37) egyetért azzal , hogy Marokkó az idei Bamako-rali célja. – Fogalmunk sincs, mi várna ránk arrafelé – mondta a hat Dakaron rajthoz álló Darázsi. – Ha lelőnek valakit, ki vállalja a felelősséget?

Szaller Zoltán (36) kamionpilótaként eddig hat Dakaron mérettette meg magát. Nem érti, minek hősködni. – Mindig lesznek emberek, akik nem törődnek a figyelmeztetéssel, de felesleges magunk ellen kihívni a sorsot – magyarázta Szaller.
Blikk.hu

2010.01.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok