HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > A Bamako-ralit már csak 45 jármű folytatja

t: 4506

A Bamako-ralit már csak 45 jármű folytatja

Tegnap csak 180 kilométert kellett teljesítenie a Budapest–Bamako-rali mezőnyének, de ennek a résztvevők kifejezetten örültek. Egyre több ugyanis a technikai probléma, a verseny hivatalos asszisztenciapartnerének, a Sandlandernek a szervizkamionjánál késő éjszakáig dolgoznak a szakemberek.

A „technikagyilkos", köves, sziklás terep alaposan igénybe veszi a járműveket: roncsolódnak és törnek az alkatrészek. Szinte alig van olyan kocsi, amelyből ne folyna az olaj vagy a víz.

– A versenykategóriában nyolcvanöten álltak rajthoz Budapesten, de igencsak megfogyatkozott a mezőny, kedd este már csak negyvenöten adták le a feladatlapjukat – nyilatkozta Polgár András (32) futamigazgató.

– Sok olyan egység van, amely még most is szerel valahol, de megpróbál utánunk jönni, ám olyan is akad, amely Bamako felé vette az irányt. Sajnos az ötvenhetedik helyen álló Wonderers Car Teamet pedig ki kellett zárnunk, ugyanis részegen verekedtek a srácok, és zaklatták a mezőny többi tagját.
Nincs szerencséje az Indiából érkezett csapatnak sem.

– Még Amszterdamban kiégett az autónk, most pedig a viadal startja előtt vásárolt Mercedesünk adta meg magát – mesélte Pradeep Jain (44) pilóta. – Egyszerűen kitört a jobb első kerekünk. Megpróbálunk alkatrészt szerezni, mert szeretnénk befejezni a Bamako-ralit, s eljutni a pénteki agadiri célba.

Blikk.hu

2010.01.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok