HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Irány Afrika!

t: 4476

Irány Afrika!

A Városligeti Műjégpályáról több mint kétszáz jármű vágott neki a 833 kilométeres útnak – a magyarok mellett svéd, norvég, svájci, német és holland kalandorokat is ünnepelt az ezerfős nézőközönség. „Óriási a buli, már itt remek a hangulat – mondta a Svédországból érkezett Johan Fritzson (25).

– Tudjuk, hogy a terroristák megfenyegették a rali mezőnyét, s a marokkói Agadirban lesz vége a viadalnak, ám mi egészen Fokvárosig megyünk. Nem tarthat fel minket senki." Az idei Bamakorali csak nevében utal Malira, a szélsőséges csoportok esetleges támadása miatt már a mauritániai szakaszokat is törölték a szervezők. Igaz, azért így is eseménydús két hétre számíthatnak a résztvevők.

„Átalakítottuk az útvonalat, de az biztos, hogy a homokdűnék között és a kősivatagban is megmutathatják felkészültségüket a mezőny tagjai – árulta el Polgár András(32) fu-(32) futamigazgató. – Arra viszo-tamigazgató. – Arra viszont megkérek mindenkit, hogy ne menjen át Mauritániába, ne próbáljon eljutni Bamakóig, mert nem tudjuk garantálni a biztonságát."

A figyelmeztetés ellenére már a rajtnál sokan jelezték, nekivágnak a Szaharának. A futamigazgató erre csak annyit mondott:

„Az életüket kockáztatják..."

Érdekesség, hogy katonák is elindulnak a Budapest–Bamako-ralin. „Nagy kaland lesz, ráadásul fogalmunk sincs, hogy mi vár ránk. Persze éppen ezért izgalmas az egész – mondta Bálint Zoltán (32), a Honvéd Dream Team pilótája. – Biztosan tartogat néhány meglepetést Afrika." Azt már csak mi tesszük hozzá: valószínűleg már Európa is.

Blikk.hu

2010.01.17

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok