HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Érdekességek

A nézők a londoni olimpia ideje alatt biztosan nem fognak éhezni, legalábbis a játékok szervezői által szerdán nyilvánosságra hozott étkeztetéssel kapcsolatos részletek szerint.
Kezdjük a lényeggel: a Sangría nem bor. Nem is csak azért, mert még az európai uniós szabályozás is csak ízesített boralapú italnak engedi nevezni, hanem azért, mert éppen azt tünteti el a borból, amiért azt egyébként inni szeretjük: a saját karakterét.
A tudatos táplálkozás Magyarországon egyelőre még az étteremkultúránál is jobban le van maradva. Ennek nemcsak gasztronómiai hátulütői vannak, de óriási a népegészségügyi kockázata is. Induló cikksorozatunkban ezt a témát járjuk körül. 1. rész, fogyókúrás alapismeretek és tévhitek.
Chili ízesítésű gumicukrot dobott piacra egy amerikai cég. Kizárólag azoknak, akik bírják az erőset – és persze a gyanútlan áldozatoknak.
Kína magas feldolgozottságú, egészséges élelmiszereket szeretne importálni, s kész arra, hogy magyar termékeket vásároljon - nyilatkozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési keddi pekingi tárgyalásait követően.
Egy 49 éves moszkvai férfi nyerte meg egy első ízben Moszkvában megrendezett feketekaviár-evő bajnokságot: nem egészen 90 másodperc alatt evett meg fél kilónyi, a nemzetközi piacon 5000 dollárt (1,13 millió forintot) kóstáló kaviárt.
Így azokban a koktélokban, melyeket a Kempinski Hotel Corvinus Budapest Lobby Lounge kínál.
Útnak indította Szigorúan ellenőrzött malacok nevű kampányát az Agrármarketing Centrum, amelynek keretében arra hívja fel a figyelmet, hogy a csomagolt és füstölt sertésárun érdemes keresni az ovális hatósági pecsétet és abban a HU országjelet. Ez nemcsak a termék minőségére nézve jelent garanciát, hanem jó eséllyel azt is jelenti, hogy a termék gabonaalapú takarmányon hizlalt magyar sertésből készült.
Magyarország első bitter mesterkurzusán jártunk, ahol Zwack Sándor bemutatta a Zwack Unicum legújabb termékét, az Unicum Szilvát. Az ital-különlegesség igazi világújdonság, ugyanis ez az első olyan gyógynövény-likőr, melyet gyümölcságyon pihentettek.
Nemcsak a magyar barackra, de az indiai és a mexikói vaníliára is rájár a rúd. Az idei termés ugyanis olyan gyenge, hogy lehet, hogy veszélyben a vaníliafagyi.
A hajószerencsétlenség századik évfordulóján a Titanicon utazó olaszokról emlékeznek meg Itáliában - az óceánjáróval elsüllyedt olasz ételkülönlegességekkel együtt.
Idén is aranyérmes lett a Tokaj Kereskedőház Zrt. Grand Selection Késői Arany bora a Bordeaux-i Challenge International du Vin borversenyen. A Grand Selection 2009 tavaly, míg a 2010-es évjárat az idén nyerte el kategóriájában a legfényesebb medált.
Dietetikusok szerint a csontritkulás megelőzésének kulcsa a magas kalciumtartalmú tej lehet. Nőknek különösen ajánlott.
Utazásaink során a teljes gasztronómiai palettát feltérképezni úgysem lehet, így álljon itt néhány tipp, hogy mit érdemes mindenképpen kipróbálni, ha ezeken a helyeken járunk.
Nyersen és aszalva is szeretjük, a belőle főzött lekvár igazi klasszikus. Sárgabarackból habsipkás tortát is készíthetsz, eláruljuk a receptjét.

Első Előző Következő Utolsó