HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Érdekességek > Szigorúan ellenőrzött malacok

t: 2666

Szigorúan ellenőrzött malacok

Útnak indította Szigorúan ellenőrzött malacok nevű kampányát az Agrármarketing Centrum, amelynek keretében arra hívja fel a figyelmet, hogy a csomagolt és füstölt sertésárun érdemes keresni az ovális hatósági pecsétet és abban a HU országjelet. Ez nemcsak a termék minőségére nézve jelent garanciát, hanem jó eséllyel azt is jelenti, hogy a termék gabonaalapú takarmányon hizlalt magyar sertésből készült.

"Szigorúan ellenőrzött malacok" feliratú, a hatósági állatorvosi pecsétet imitáló kreatív anyagokkal megkezdődött az Agrármarketing Centrum idei magyar sertéskampánya. Az AMC célja, hogy felhívja a figyelmet a HU jelet tartalmazó ovális hatósági állatorvosi pecsétre. "A hatósági állatorvosi pecsét minden húskészítményen megtalálható a csomagolt árutól a kolbászokon át a füstölt húsokig, a közepében található országjel pedig mindig pontosan jelöli a termék származását, ezért ez a legbiztosabban használható jelölés az eredet meghatározására" - indokolja a kampány központi elemének kiválasztását dr. Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója.



A pecsét garanciát jelent arra, hogy a termék rendszeresen ellenőrzött magyar feldolgozótól került a boltba, és jó eséllyel azt is jelenti, hogy a termék alapanyaga is magyar volt. A fogyasztók szempontjából ez azért fontos, mert a magyar sertéseket a mai napig gabonaalapú takarmányon hizlalják, ez pedig döntő módon befolyásolja a hús minőségét. "A mesterséges tápokon nevelt malacok húsa vizenyősebb, sütéskor sokat veszít súlyából, és a gabonával etetett állatokéhoz képest íztelen: hiányoznak belőle azok a zamatok, amiket a magyar közízlés sertéshúsként azonosít" - mondja Éder Tamás, aki a Hússzövetség elnökeként maga is részt vesz a kampányban.

Hazai alapanyag, jobb íz

A hazai alapanyag nemcsak a takarmány minősége miatt, hanem az utaztatás miatt is fontos. Az importsertések ugyanis általában élőállatként érkeznek az országba, a hosszú utaztatás pedig rendkívüli módon megviseli az állatok szervezetét. Az ilyen állatok hidegben átfagyva, melegben kiszáradva, de mindenképpen legyengülve, stresszes állapotban kerülnek a vágóhidakra, mert arra sehol sincs kapacitás, hogy vágás előtt pihentessék őket. Húsuk ezért kevésbé lesz omlós, mint a kisebb távokon szállított magyar állatoké. Így nemcsak a zamatosabb íz, de a jobb állag is amellett szól, hogy a magyar húst válasszuk.

deluxe

2012.04.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok