HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > ÉLETMÓD > Fogyókúra

Kíváncsi vagy rá, hogyan maradhatsz egészséges tavaszszal is? Nyolcrészes sorozatunkból megtudhatod! Ismerd meg te is a leghatásosabb gyógymódokat, és gazdagodj hasznos tippekkel. A harmadik részből minden kiderül, amit a túlsúlyról tudni kell.
Az újévi fogadalmak hosszú listáján biztos, hogy dobogós helyet foglal el a fogyni akarás. Ám nem mindegy, hogy a fölösleges kilóktól miként szabadulunk meg. Fontos, hogy akarjunk változtatni, készítsük elő alaposan a diétát, és ne kövessük el az összeállításunkban is olvasható hibákat.
Jó hírünk van azoknak, akik legtöbbször azért nem kezdenek bele a diétába, mert képtelenek lemondani az édességekről. 6 napos villámdiétánk bizony bővelkedik a nyalánkságokban, ennek ellenére a fogyás garantált! Ezt a kúrát elsősorban azoknak ajánljuk, akik rendszeresen mozognak, és akik önuralmuknak köszönhetően meg tudják állni, hogy a fogyásra szánt időszakban az előírt mennyiségen felül többet nem nassolnak. A diétát könnyű betartani, hiszen közben egyáltalán nem érzünk éhségérzetet, és nem kell kiiktatnunk étrendünkből az édes ízeket.
Nincs olyan nő, aki elégedett lenne az alakjával. A rendszeres sportolás, az egészséges, mértékletes táplálkozás mindenkinek megoldást jelenthet. A soványság utáni állandó vágyakozás azonban beteges formákat is ölthet: az anorexiások és a bulimiások pedig sokszor az életükkel játszanak.
Gőzölgő halászlé, tejfölös töltött káposzta, ropogósra sült pulyka, mákos és diós bejgli – ugye te sem tudtál ellenállni az ízletes ünnepi finomságoknak? Ezek a falatok bizony megterhelhetik a gyomrot, így nem árt a nagy lakomák után egy kicsit jobban odafigyelni az étkezésre. Tippjeink segítségével könnyedén teljesítheted újévi fogyókúrás fogadalmad.
A fogyókúra bizony nem csak a nők életében játszik igen fontos szerepet. Az állandó elégedetlenkedés, folyamatos diéta a legstabilabb párkapcsolatot is megronthatja. De vajon milyen összefüggések vannak a nő súlya és a kapcsolat működése között?
Egy új felmérés szerint a fogyókúrázó kamaszlányoknál duplájára nő a dohányzásra való hajlam.
A hazai lakosság 65 százaléka gondolja úgy, hogy normális testsúllyal rendelkezik, miközben valójában csak 40 százalékuk mondhatná el ezt, túlsúlyosnak, elhízottnak pedig mindössze 26 százalékuk érzi magát, holott a valós érték 53 százalék
Antal Emese dietetikussal beszélgettünk a déligyümölcs jótékony hatásairól. Nem csak különleges desszerteket valamint karibi, ázsiai fogásokat ízesíthetünk vele, de bizonyos ételekkel kombinálva felgyorsítja az anyagcserét és elégeti a zsírt is.
A magyar zenecsatorna műsorvezetője őszintén vall testképzavaráról és az ebből kialakult betegségéről. A bulímiások többsége felismerni sem hajlandó az evészavart, s ha tisztában is van a problémával, nem vállalja. Kristóf úgy döntött, az egész ország elé tárja betegségét, hogy ezzel is segítsen a hasonló helyzetben lévő fiataloknak. Nagy bátorságra vall cselekedete, ennek ellenére rengeteg támadás érte.
Tévedés, hogy a súlytöbbletet a zsírfelesleg okozza. A cukrot kocsonyás anyagként köti meg a szervezet, s a hízás tulajdonképpen nem a zsír gyarapodását jelenti, hanem a víz és a kocsonyás cukor megkötött anyagának többlete. Attl Attila természetgyógyásszal beszélgettünk a megelőzésről.
Egy uniós felmérésben a 27 tagállamban élők elhízottságai adatait hasonlították össze. A magyarok a közvetlen élvonalban szerepelnek a listán.
Egy amerikai kutatás cáfolta azt az elméletet, hogy a legjobb fogyókúra a diéta és a testmozgás kombinációja
Fogyni szeretne? Ha az elhatározás megtörtént, válasszon természetes módszert! Az akpunktúrával tartós fogyás érhető el, harmonikus, barátságos környezetben. Erről beszélgettünk Dr. Giller Myriam akupunktőrrel.
Hurkácskáidtól már régóta meg akarsz szabadulni, de eddig sehogy se sikerült? Most fog, mert jobbnál jobb fogyiötletekkel látunk el.

Következő Utolsó