HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Fogyókúra > Mit tesz a fogyókúra párkapcsolatoddal?

t: 2067

Mit tesz a fogyókúra párkapcsolatoddal?

A fogyókúra bizony nem csak a nők életében játszik igen fontos szerepet. Az állandó elégedetlenkedés, folyamatos diéta a legstabilabb párkapcsolatot is megronthatja. De vajon milyen összefüggések vannak a nő súlya és a kapcsolat működése között?

Tévednek azok az emberek, akik azt gondolják, ha valaki kapcsolatban él, megszűnnek önbecsülési gondjai. Rengeteg nő éppen ilyenkor szeretne átalakulni. Ennek oka egészen egyszerű: már nem kizárólag magának kell, hogy tetsszen, hanem szerelmének is. Minden áldott nap.

"Én szeretlek drágám, de picit fogyjál le!"

A hirtelen - vagy legalábbis a kapcsolat megkezdése után - felszedett kilók bizony zavarhatják partnered. Ez tulajdonképpen bizonyos mértékig jogos is lehet, de egyáltalán nem mindegy, hogyan tálalják mindezt. Például a születésnapi ajándékként átadott kondibérlet nem biztos, hogy a legízlésesebb módja a figyelem felkeltésének.

Sok nő önbecsülése dől romba csak azért, mert párja otromba módon hozza tudtára, hogy zavarják a megszaporodott kilók. Ennek két oka lehet: az egyik, hogy egész egyszerűen nem tudja jól megfogalmazni a problémát, és bár esze ágában sincs bántani vele, mégis alaposan a lelkedbe tipor. Ilyen esetben nagyon fontos a te hozzáállásod is, hiszen ha azonnal megsértődsz csak rontasz a helyzeten. Fontos, hogy legyen humorérzéked, hogy világosan és őszintén elmond neki, ha bántó a téma kitárgyalásának módja. Valamint egész nyugodtan kérheted párod segítségét is.

Ha azonban úgy érzed, azért fogalmaz durván, mert meg szeretne bántani, akkor bizony nagyon sok mindenről el kell gondolkoznod.


"Mondd le a vacsorát, diétázom!"

A súlyfelesleget (Háromnapos diéta - avagy így fogynak a modellek) érzékelheted te magad is, anélkül, hogy párodnak bármit is mondania kellene. Ilyenkor kezdj el diétázni (Fogyj a korodnak megfelelően) egy kicsit, járj el mozogni, csináljatok együtt aktív programokat. Ezzel nincs is semmi baj, sőt, nagyon jó, ha nem veszíted el önkritikád csak azért, mert szeret valaki.

A baj akkor kezdődik, ha átesel a ló túloldalára. Ha a fogyókúrás mánia elhatalmasodik rajtad, akkor előbb-utóbb magán a kapcsolaton is érezni fogod, hogy már nem a régi. Ez pedig csak és kizárólag frusztrációt, veszekedést és feszengést okoz. Partnered jogosan érezheti majd, hogy képtelenség veled elmenni vacsorázni, hogy minden este salátát kell ropogtatnia, és reggel is csak zsírszegény tejet tehet kávéjába.

Ennél jobban már csak a "Szerinted is kövér vagyok, drágám?" mondatok készítik ki a férfiak idegeit. Erre nem lehet ugyanis mit válaszolni, mert minden válasz rossz. Ezzel csak azt éred el, hogy egy idő után elengedik fülük mellett, amit mondasz.

Arról nem is beszélve, hogy a fogyókúra szexuális életetekre is hatással van. A túlzott fogyókúra erősen igénybe veszi szervezetet, ezáltal lenullázza energiáidat, valamint kifejezetten csökkenti a libidót. Egy brit tanulmány szerint a férfiak 60%-át erősen frusztrálja a túlzott fogyókúra, úgy érzik, hogy háttérbe szorulnak szerelmük életében. 47%-uknak jobban tetszett barátnője a diéta előtt, és szexuális életüket is izgatóbbnak találta.

Egy szó, mint száz, ha már nem egyedül élsz, feltétlen meg kell beszélned bizonyos testedet érintő döntéseidet partnereddel is, hiszen ő is érintett benne.


"Mit eszünk ma este?"

A párkapcsolaton belüli súlygyarapodás egyik tipikus esete, amikor mindketten felszedtek jó néhány kilót. A programok az otthoni tévénézésre és pizza rendelésre korlátozódnak, a felek elhagyják magukat abban a biztos tudatban, hogy partnerük szereti és nem a külsőségeket tartja fontosnak. Mentséget ad, hogy a másik is hízik, és ha én el tudom fogadni őt, akkor ő is elfogad engem. Ez egy darabig működik is. De sajnos - illetve inkább szerencsére - nem örökké. Ebből pedig boldogtalanság, elégedetlenség következik.

Ha változtatni akarsz a helyzeten, mindenképpen beszélj partnereddel, és kezdjetek együtt fogyókúrázni. Lényegesen megkönnyíti mindkettőtök helyzetét, és az együtt-szenvedés még szorosabbá fűzheti kapcsolatotokat.

Amikor tartós párkapcsolatban élsz, ugyanúgy fontos, hogy hogy nézel ki, mint amikor egyedül vagy. Csak azért mert valaki szeret, még időnként meg kell hódítani. Szerelmét, szexuális vágyait egy-egy szexi ruhával erősítheted, és ebből te is kamatoztatsz. Ha megjelentek, legyen rád még évek múltán is nagyon büszke. Arra azonban nagyon figyelj, hogy ne ess át a ló túloldalára. Esetleges súlyproblémád kezeld helyén, ne engedj át minden teret a fogyókúrának, tudd élvezni a hétköznapokat, ne mondj le a romantikus vacsorákról. Mint mindenhez, ehhez is megfelelő humorérzék, tisztelet és aktív kommunikáció szükséges.


ma.hu

2007.12.21

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok