HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Fogyókúra > A túlsúlyosnak számító emberek 28 százaléka hiszi magát normális testalkatúnak

t: 2365

A túlsúlyosnak számító emberek 28 százaléka hiszi magát normális testalkatúnak

A hazai lakosság 65 százaléka gondolja úgy, hogy normális testsúllyal rendelkezik, miközben valójában csak 40 százalékuk mondhatná el ezt, túlsúlyosnak, elhízottnak pedig mindössze 26 százalékuk érzi magát, holott a valós érték 53 százalék

A Népszabadság keddi számában közölt felmérés eredménye szerint a testtömegindex (BMI) alapján veszélyesen túlsúlyosnak számító emberek 28 százaléka hiszi magát normális testalkatúnak. Ennek alapján feltételezhető, hogy egyesek nem ismerik fel saját betegségüket, vagy nem vesznek róla tudomást - teszi hozzá a lap, emlékeztetve arra, hogy a világon a becslések szerint több mint 400 millió kórosan elhízott és négyszer ennyi túlsúlyos ember él. Az elmúlt egy évtizedben Európában is megháromszorozódott a súlyfelesleggel küzdők száma. A jelenlegi trend folytatódása esetén 2010-re a kontinens népességének 20 százaléka - mintegy 150 millió ember - lesz súlyosan elhízott, míg 15 millió gyermek szenvedhet a betegségtől - olvasható a cikkben.

A Népszabadság a magyarok testképének a Tárki és az Image Factory felmérése szerint is nyilvánvalónak mondható zavarai kapcsán megemlíti, hogy legutóbb egy, a honatyák körében végzett fitneszkörkérdés során csak Pettkó András (MDF) és Mandur László (MSZP) ismerte el, hogy kétszámjegyű kilókkal mérhető súlyfeleslege van. A magyarok önértékelési zavara tehát a képviselőkre is kiterjed - jegyzi meg a lap, s ennek alátámasztásául megjegyzi: a két említett politikuson kívül is fel tudnának még sorolni számos testes képviselőt.


ma.hu

2007.10.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok