HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Fogyókúra > Hét hiba, amelyek miatt nem fogyunk le

t: 4612

Hét hiba, amelyek miatt nem fogyunk le

1. hiba: Csak semmi sport!

Bár sokan mozgás nélkül elérik kívánt testsúlyukat, mégis, ha „maradandót” sze-retnénk alkotni, mindenképpen érdemes beiktatnunk napjainkba a mozgást. Egyrészt a rendszeres testedzéssel gyorsabban tűnnek el a fölösleges kilók, másrészt pedig a testet is karbantarthatjuk, így nem kell a súlyvesztés során megereszkedett bőr miatt aggódnunk.

Inkább frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevet, illetve ásványvizet igyunk2. hiba: A leghatásosabb a nullkalória

A koplalás igen gyors fogyáshoz vezet, ám aki ezt a módszert választja, annak számolnia kell azzal a veszéllyel, hogy később a leadott kilók többszörösen visszakerülnek. Az anyagcsere ugyanis gyorsan kibillen az egyensúlyából, és nem ritka, hogy a ledolgozott fölösleg duplán jelenik meg újra. Jól jegyezzük meg: nem szabad megfosztanunk a szervezetünket az egészséges működéséhez elengedhetetlen vitaminoktól, fehérjéktől, zsíroktól és szénhidrátoktól.

3. hiba: Gyors fogyás, nagy siker

Mértékletesség és a türelem – ez legyen a két legfontosabb kulcsszava célunknak. Fontos szem előtt tartani, hogy nem az a legjobb mód, ha rövid idő alatt „nagy tehertől” szabadulunk meg. Bár a lassú fogyás nem olyan látványos, mégis a legeredményesebb. Így, ha úgy tűnik, hogy nem fogy nak már tovább a kilók, akkor se hagyjuk abba a diétát. A megállás ugyanis a szervezet teljesen egészséges reakciója, ezt tartsuk is tiszteletben.

4. hiba: Egyszer eszem

Ez az egyik legrosszabb elképzelés a fogyás sikerességéről, ezzel ugyanis csak azt érjük el, hogy a szervezet elkezd tartalékolni. Érdemes egy nap háromszor-négyszer vagy akár ötször is étkezni, de természetesen a mennyiségekre is oda kell figyelni. Azért az sem mellékes, hogy négyszer-ötször zsíros ételekkel töltjük meg a hasunkat, vagy ezek helyett inkább könnyebb, zsírszegényebb falatokat választunk.

5. hiba: Éppen csak bekapok néhány falatot

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy rohanás közben kapunk be egyegy falatot. Ne tegyük! Adjuk meg minden étkezésnek a módját: terítsünk meg szépen, üljünk le az asztalhoz, és nyugalomban rágjunk meg rendesen minden falatot.

6. hiba: Egy kis nass még belefér

Természetesen előfordul, hogy a diéta alatt annyira megkívánjuk az édességet, hogy másra nem is igen tudunk gondolni. Pedig jó lenne, ha ezt elkerülnénk, de ha már mindenképpen nassolnunk „kell”, válasszunk valamilyen gyümölcsöt vagy zöldséget. Ezeket vágjuk apró szeletekre, és tegyük kistányérra. Így lelkiismeret-furdalás nélkül eshetünk bűnbe.

7. hiba: Egyszerűen nem bírok inni

Pedig jó lenne, ha beprogramoz nánk, hogy naponta leg a lább 2 liter folyadékot igyunk. Talán már elcsépeltnek hangzik, de nagyon is igaz: rendkívül fontos a megfelelő folyadékbevitel. Részesítsük előnyben az ásványvizet vagy a facsart gyümölcslevet a cukros üdítőkkel szemben. Az alkoholt pedig száműzzük étrendünkből.

blikk

2008.01.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok