HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > ÉLETMÓD > Szépségápolás

A sapkaválasztási mizérián már túl vagyunk, ezért most azzal foglalkozunk, hogyan fesse ki magát az ember lánya, ha sapkát visel. Szabályok és jótanácsok ismertetése, a sorok között pedig tavasz...
Magyarországon milliók életét keseríti meg az egyik legfájdalmasabb bőrelváltozás, a herpesz. Igen elterjedt kórságról van szó - egyes felmérések szerint az emberek nyolcvan százaléka hordozza testében a vírust, ami időről időre kiváltja a kellemetlen tüneteket.
Egy amerikai kutatócsoport rájött, mi a valódi oka annak, hogy stresszes időszakokban több bőrfertőzés (például pattanás) alakul ki.
A hajunkat éppúgy megviseli a hideg idő, mint a napsütés. Ezért érdemes heti rendszerességgel ápolni, különben törékeny, töredezett, és szálkás frizuránk lesz.
Mindenkivel előfordul néha, hogy a reggeli rohanásban nincs ideje sminkelni, pedig jó lenne szépen, ápoltan kilépni az utcára. Gáspár Viktória sminkmester most olyan módszert ajánl, melynek segítségével magunk is könnyen és gyorsan elkészíthetjük sminkünket, és mindez öt percnél több időt nem igényel.
Most pedig varázsolni fogunk! Kicsit már unalmas szerkóidat izgalmasabbnál izgalmasabb cuccokkal dobjuk fel. Csiribí-csiribá, máris kész a varázslat! Íme a régi új köntösben!
Az évek telnek-múlnak nyomokat hagyva arcodon. A hamvas bőr szépen lassan elkezd öregedni, 25 éves korod felett megjelennek az első ráncok, amikor pedig elmúlsz harminc, már jóval többet kell bíbelődnöd bőröddel, hogy az üdének hasson. Ám a fiatalos pofiért érdemes kicsit többet fáradozni.
Egyre több időt és fogkefét szánunk a szájápolásra. Fogkrémből és fogkeféből is érzékelhetően több fogyott tavaly, mint egy évvel korábban.
A téli időszakban is sokan próbálják megőrizni nyári, napbarnított bőrszínüket. Az American Academy of Dermatology (AAD) azonban éppen a szoláriumozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.
A táplálkozás a természet egyik legjobb orvossága. Ha helyes az étrendünk, jobb lesz a közérzetünk, fokozhatjuk munkabíró képességünket, és késleltethetjük az öregedést.
Antioxidánsok, polihidroxilsav, iontoforézis. Szabad gyökök lekötése, bőrfeszesség-fokozás. Naponta találkozhatunk ezekkel a kifejezésekkel… Kínaiul van? Nem csoda. Utánanéztünk, hogy mi micsoda.
Az antik kultúrákban a tej a halhatatlanság jelképe volt. Egyedi összetevői - vitaminok, ásványi anyagok és protein - éltetik a szöveteket, energiával töltik fel a testet, ragyogóvá varázsolják a bőrt és a hajat.
Jobb, ha óvatosak vagyunk bizonyos kozmetikumokkal, bár egyéni allergia-hajlamtól és a termékösszetevőktől függ, hogy az egészségünkre valóban ártalmas-e egy-egy arckrém, testápoló vagy dezodor - állítja a Forbes.
Hiába tartoznak a pattanások a kamaszkorhoz, valljuk be, egyáltalán nem kellemesek.
Évek óta rebesgetik, hogy az izzadásgátlók mellrákot okoznak. Mivel ezeket a kozmetikumokat egész évben napi rendszerességgel használjuk, nem mindegy, hogy a hírnek mennyi az igazságtartalma.

Következő Utolsó