HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Szépségápolás > Ötperces sminktrükkök

t: 2012

Ötperces sminktrükkök

Mi a praktikája a gyors sminkkészítésnek?

Fontos hozzá a gyakorlat valamint, hogy az illető ismerje a saját arcát és szemét.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Első lépésként vigyünk fel korrektort a bőrhibákra, a szem alá és a mozgó szemhéjra! Utána következik az alapozó és a púder fixálásképpen. A szemre helyezzük a hangsúlyt, így kezdésként egy kis szemceruza-satírral indítsunk! Erre tegyük fel a szemhéjpúdert, ami belül világos színű, kívül pedig kicsit sötétebb legyen. A szem festéséhez hozzátartozhat még a szemspirálozás és a szemöldökfestés is. Végül a szájra egy kis csillogó szájfényt kenjünk.

Melyek a divatos színek idén?

Az őszi színek szinte soha nem változnak. A barnás, rozsdás, narancsos árnyalatok a bázis őszi trendszínek és emellé jött most a lila. Az arany-ezüst kiegészítést már jó másfél éve használják. Nem szeretem a sminkdivat szót, mivel egyrészt minden cégnek más a sminktrendje, másrészt mindenkinek más áll jól. Hiába trendi a szín, ha valaki nem szereti azt hordani, mindig a típusnak megfelelően kell alkalmazni.

A különböző típusú hölgyeknek milyen színeket, illetve sminket ajánlanál?

A tavasztípusú hölgyeknek a natúr, bézs, homok és a világos pasztellszínek állnak jól. A nyártípusokra jellemző, hogy szeplősek, világos hajúak, fehér bőrűek. Nekik a fagyi, illetve az élénk színeket, mint például a pinket, a kéket, az aranyat ajánlanám. Az ősztípusoknak pedig a rozsdás, barnás, terrakottás árnyalatokat. A téltípusú lányból van a legkevesebb. Nekik a jeges, fagyos színek, mint a fekete, fehér, ezüst és az arany áll jól.

A tartós sminknek mi a titka?

Csak akkor tudunk tartós sminket készíteni, ha adottak a megfelelő kiegészítők, ecsetek, jó minőségű termékek. Ellenkező esetben a smink hamar lepereg, eltűnik, lefolyik.

rtlklub

2007.11.06

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok