HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Szépségápolás > Sminktanácsok sapkához

t: 2184

Sminktanácsok sapkához

Ha a sapkánk kiválasztását már sikerült megoldani, következő feladatunk és dilemmánk, a sapkához megfelelő smink kiválasztása. Sokunknak azonban, köztük e sorok írójának sem mindig világos, hogy mi mindent kell figyelembe venni ahhoz, hogy megközelítőleg úgy nézzünk ki, mint a modellek az újságban és ne pedig úgy, mint akinek behúztak egy jókorát. Senki sem úgy születik, hogy profin tud sminkelni, szóval valahonnan meg kell tanulnunk előbb-utóbb. Ha még sapka is szerepel a toalettünkben, akkor meg aztán pláne nehezített az akadálypálya.

Kikértük tehát sminkes Borsamunkatárs véleményét arról, hogy is sminkeljünk megfelelően, melyek azok a szabályok, amelyeket nem árt figyelembe vennünk. Első körben mondjuk nem árt arra is gondolni, hogy ha nem szabadtéri programra készülünk - tehát a sapka a buli nagy részét nem a fejünkön, hanem a ruhatárban tölti majd -, akkor ügyeljünk, hogy a smink a többi, rajtunk maradó öltözékkel is harmonizáljon.

Megtudtuk, hogy a sötét sapkához világos árnyalatokat érdemes használni, ha pedig világos a sapka, akkor minél natúrabb színeket kell alkalmazni. Mindig próbáljuk meg a figyelmet arra irányítani, ami a legszebb az arcunkon, és csak alapos arctisztítás után kezdjünk hozzá a sminkeléshez, a következő sorrendben: alapozás, púderezés, arccsont, szem, szemöldök és végül a száj. Munkára!

Alapozás, kontúrozás

A legfontosabb az alapozás, ha túl sok, vagy nem megfelelő színű, az riasztó lehet. Érdemes kicsit bedörzsölni, bemasszírozni a bőrbe, mert akkor nem lesz annyira fényes hatása. Világos bőrre csak rózsaszín árnyalatú alapozókat szabad használni és fő szabály, hogy legyen mindig 1 árnyalattal világosabb, mint a bőrünk. Végül a púdert ehhez a színhez kell igazítani. A korrektorral világosítsuk a szem környéki részt, mert attól nagyobbnak látszik. Az arccsontot is ki kell emelni: ezért a fültőhöz tegyünk egy világosabb árnyalatú pirosítót, a sötétebb árnyalattal pedig emeljük ki az arccsontot.

Szemfestés

Sapkában a szemekre irányul a figyelem, ezért érdemes hangsúlyozni őket. Natúr sminknél tegyünk a szemhéjra egy kis bőr színű festéket, így kiemeljük a szemhéjat, viszont a natúr hatást megőrizzük. Tegyünk világos szemhéjport közvetlenül a szemöldök alá és dolgozzuk össze a két színt, hogy ne legyenek élesek a vonalak. Ha a két szem közel van egymáshoz, akkor a szemek tövébe vigyünk fel egy kis világos vagy fehér festéket. Ha a smink úgynevezett satír technikával készítjük (egyetlen szemceruza segítségével), akkor ne vegyünk fel olyan sapkát, aminek a karimája árnyékot vet az arcra, így eltakarja a szemet. Karakteres színű sapka esetén a színét használhatjuk a sminkben is, de azért ne essünk túlzásokba; narancssárga sapkához például tilos a narancssárga smink.

Ajkak

Jó volna, ha ajkainkra is hidratáló krémet használnák és bőrradíroznánk is néha, mert utóbbi és előbbi együttes alkalmazása állítólag megakadályozza az ajkak kicserepesedését. Ha nem akarunk pénzt kiadni szájbőrradírra, akkor rendszeresítsünk erre egy fogkefét. Az is tökéletesen alkalmas egy kis dörzsölésre. A szájfény alá érdemes egy kis szájbalzsamot tenni, mert a fény egyébként nagyon kiszárítja az ajkakat. Ha középre egy kicsit több szájfényt teszünk, és ecsettel elütögetjük, akkor vastagabbnak látszik a szánk.

Blikk

2008.03.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok