HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Konyhatár

Lépten-nyomon halljuk a megjegyezhetetlen nevet, amiről csak annyit tudunk, hogy aki nagyon menő akar lenni, az rajong érte. De mi a titka?
A hétköznapi rohanásban igyekszünk gyorsan megvenni mindent, amire szükség van. Munka után lehetőleg a legközelebbi élelmiszerboltban vagy hétvégén egy szupermarketben. Pedig a vásárlás öröm!
Mindenki tudja a mézről, hogy jó a teába cukor helyett, számtalan sütemény készíthető belőle és nagyon egészséges. Ám, hogy szárnyasokhoz, halhoz és salátákhoz is kiválóan passzol, azt csak kevesen. Szakácsunk, Kaldeneker György variációi következnek, egy csupor mézre.
Nélkülözhetetlenek a konyhában, ráadásul jó közérzetünkhöz és szépségünkhöz is hozzájárulnak. Most bemutatjuk a legfontosabb növényi olajokat, és azt is eláruljuk, melyiket mire használhatod.
A rák 30-60%-ban táplálkozási szokásokra vezethető vissza. Táplálékaink biztosítják számunkra azokat a létfontosságú vegyületeket, amelyek nélkül aligha tudnánk létezni. Ugyanakkor táplálékaink veszélyforrást is jelenthetnek számunkra. A helytelen étkezési szokásokon túl bizonyos konyhatechnikai eljárások, valamint az utóbbi száz év során az ételekbe került rengeteg mesterséges kémiai anyag kedvezhet a kóros sejtburjánzások megindulásának.
Sajnos nálunk nem túl elterjedt gyümölcs, mivel speciális, savanyú talajra van szüksége. Ám ha itt a szezonja, mégis próbálj minél többet venni belőle a piacon, mert páratlanul egészséges.
Sósan vagy édesen, pecsenyével, fűszeres mártással, töltelékben vagy akár édes tejben is remek. Nem tartalmaz zsiradékot, cukrot, sót, viszont annál több értékes ásványi anyagot és vitamint.
Varázsos, szemérmes, életteli és gyönyörű. Benne a nyár minden íze, színe és energiája, bárki számára elérhető, nem törvénytelen és nem hizlal.
A legnagyobb kánikulában gyakran megesik, hogy a vízre, mint szomjoltóra már rá se bírunk nézni, ilyenkor frissítőink lehetnek a lehűtött gyümölcsök is. Persze ne együnk össze válogatás nélkül mindenfélét, mert aki hajlamos az allergiára, igencsak pórul járhat.
Van, aki azért szereti, mert kalóriaszegény, mégis laktat. Van, aki azért, mert egyszerre űzi el az éhséget és oltja a szomjat. Mások az ízéért és az egyediségéért kedvelik. A végeredmény végül is mindig ugyanaz: dinnyét enni érdemes!
A nagy nyári melegben az élelmiszerek hűtésére és a higiéniára is nagyobb figyelmet kell fordítani
Az alumínium edények használata egészségtelen. Legalább is ez a hír járta be a világot pár évvel ezelőtt. Azóta sokak fejében megfordul, vajon a többi konyhai edény nem jelent-e veszélyt az egészségükre.
Ha nem megfelelően tároljuk a piacon beszerzett friss zöldséget és gyümölcsöt, hamar tönkremehetnek: megfonnyadnak, elfáradnak, veszítenek vitamin-tartalmukból. Érdemes tehát kitanulni frissességük és tárolásuk titkát.
A gyümölcsöket a vitaminokért, a zöldséget a rostokért, a tengeri herkentyűket pedig ásványianyag-tartalmukért fogyasztjuk. De ezenfelül más fontos tulajdonságaik is vannak. Fedezzük fel a mangót, a tojást, a kagylót, a kölest...
Egy házibuliba a vendégek majd' mindig éhesen érkeznek, és miután eltelt egy pár óra, az alkohol pedig megtette a hatását, újra tömeges evészet várható. Szakácsunk egy-két okos praktikával készült a korgó gyomrok és a másnapi macskajaj ellen.

Következő Utolsó