HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Konyhatár > Válogassunk bátran a piacon!

t: 4203

Válogassunk bátran a piacon!


Ha olcsón akarunk finom ételeket készíteni a közeledő farsangi mulatságokra, menjünk piacra! Itt a húsokat nem dobozba szorítva árulják, a kevésbé mutatós, zsíros részt alulra hajtogatva. Kedvünkre szemlélődhetünk és válogathatunk...

A csirkén például meglátszik a túl sok fagyasztás. Ha a bőre száraz, foltos, inkább ne vegyük meg. A hentest meg is kérhetjük, mutassa meg minden oldalról a kiválasztott darabot, sőt a húst a szemünk láttára darálja meg.

Szárnyasból nem kell egy egészet megvenni. Minden testrészt, a fejtől a májig, külön is árulnak. Kiváló levest főzhetünk a legolcsóbb csirkeaprólékból is. Ha kedvünkre való árust találtunk, érdemes visszajárni hozzá. A törzsvevőt mindenki megbecsüli, és nem akarja rásózni a maradékot.


A színpompás zöldség- és gyümölcsstandoknál ott vásároljunk, ahol engednek válogatni. Az utóérő gyümölcsből (pl. körte) és zöldségből (pl. paradicsom) vehetünk keményebbet, és tovább tárolhatjuk.

Az asztaloknál, és nem üzletben áruló őstermelők finom mézet, minőségi, soktojásos tésztát, ritka zöldségeket is kínálnak. A zöldpaprikának például annyi változata van, hogy nem is gondolnánk.

Krumpliból is nagy a választék, mindegyik fajta másra jó. A sárga Ellából nagyon jó sültkrumpli készül, de nem való levesbe. A saláta vagy más néven kifli krumpli kétszer olyan drága, mint az átlagos, de nem fő szét, levesbe, salátának kiváló. Sok asztalon a tojás felütve, napocska sárgájával kelleti magát.

A piacon tejboltok is vannak, kannás tejjel és házi üzemben készült tejtermékekkel. Tejfölt, túrót, főzőtejszínt kimérve is árulnak, csak annyit kell megvennünk, amennyire tényleg szükségünk van. A tejnek vihetünk saját üveget, így nem kell a csomagolásra költeni. Savanyúságból is nagy a kínálat, a legtöbb helyen kóstolni is lehet.

A farsangi összejövetelhez sütemény is jár. Aszalt gyümölcsökben is dúskálhatunk a magvakra, termésekre, szárítmányokra specializálódott árusoknál. Aszalt ribizli, áfonya, meggy, barack, kivi mindig van, és legalább ötféle babból, lencséből választhatunk.0

(nana.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség
 
Fel-mlm2007.01.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok