HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Halételek

Sok családnál el sem tudják képzelni a karácsonyt halászlé nélkül. Ünnepi hagyományként évről évre újból az asztalra kerül. Receptünk segítségével idén te is elkészítheted az ünnepekre.
Lazacfilé paradicsomsalátával
Nem tudtunk megegyezni, mindenkinek volt valami jó ötlete, jó receptje, ezért gondoltuk azt, hogy hatféle halétellel lepjük meg a zsűrit – mesélte Vasvári Attila (39), a kistarcsai Nosztalgia Étterem séfje.
Ismét óriási feladat előtt álltak az ízlelőbimbók! Hatodik fordulójához érkezett ugyanis a nagy sikerű Halra Magyar! Halra Bor! rendezvénysorozat, amelyben a leghűségesebb városunkban a hónap első péntekjén 4 étterem séfje mérte össze halfőző tudását.
Ismét hatalmas próbatételnek voltak kitéve az ízlelőbimbók! Hatodik fordulójához érkezett a Halra Magyar! Halra Bor! rendezvénysorozat, a halételek országos versenye.
Igazi magyaros – fokhagymás és fűszeres az a busafilé, amely a legjobbnak ítéltetett a halételek legnagyobb hazai megmérettetésén: a Halra Magyar! Halra Bor! versenysorozat negyedik fordulójában.
Legalábbis a zsíros halhúsok közül
Sági Szilárd legújabb receptjeiben ezúttal igazi vízi finomságokkal találkozhatunk.
Mai hal: ropogósra sütve. Fűszeresen, különleges rizskörettel. Tulajdonképpen bármikor elkészíthető, mert nem időigényes, nem nehéz.
Már az előételes vkf kapcsán is eszembe jutott a töltött tojás, amit nagyon-nagyon sok változatban lehet csinálni, egyszerű, mégis mutatós és finom is. Akkor valahogy nem jött ki a lépés, most meg csak úgy, hirtelen ötletből összedobtam egy vacsorára – aztán még reggelire is maradt belőle.
Mai halrecept: időről-időre kampányolunk a hal mellett. Egy különös érdek húzódik a háttérben mindössze, félreértés ne essék: egészséges is, finom is.
Péntek lévén készüljünk elő a hétvégére: ezzel a recepttel ezt igazán meg lehet tenni. Fogassal az igazi, de tudjuk, hogy az nem a legolcsóbb halunk, el lehet azért készíteni tengeri halfiléből is. Azért egy picit más lesz, reméljük, fogassal is sikerülni fog.
Ha már van alaplé receptjük - és van, itt a mitfozzunkma.hu oldalon, akkor már csak használni kell. Másrészt pedig: minden puding (meg persze halleves és halalaplé) próbája az evés. Praktikus tanácsunk: próbálják ki ezt a receptünket (is). aztán, ha jól sikerült, akkor a többit is.
Mai hal: egy egyszerű hekkfilé, könnyen, gyorsan, egyszerűen - mégis kicsit másképp elkészítve. Folyamatosan propagáljuk a halat, nem véletlenül, de igazat adunk azoknak is, akik egysíkúnak találhatják. Mármint az elkészítési módokat. Hát ezen mostantól változtatunk!
Mai hal: egyszerű tengeri halfiléből. Nem jelenthet különösebb gondot sem a beszerzés, sem az ár. Már csak ötlet kéne hozzá, ugye. Hát az is itt van, természetesen. Vagyis: tengeri hekkfilét vehetünk bármikor. Mert ez csak egy recept a Mit főzzünk ma? recepttárában, kifejezetten ebben a témában.

Következő Utolsó