HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Halászlé Karácsonykor

t: 2214

Halászlé Karácsonykor

Sok családnál el sem tudják képzelni a karácsonyt halászlé nélkül. Ünnepi hagyományként évről évre újból az asztalra kerül. Receptünk segítségével idén te is elkészítheted az ünnepekre.

Hozzávalók:
1 db 1-1,2 kg-os ponty
fél kg apró hal (keszeg, kárász)
vagy halfej és farok
2 nagy fej hagyma
2 paradicsom
2 zöldpaprika
Cseresznyepaprika
1-2 kávéskanál pirospaprika (ízlés szerint)




Először is a halat meg kel tisztítani, majd mossuk meg alaposan, a fejét és a farkát le kell vágni, majd a színhúst ujjnyi vastagra szeleteljük fel,és enyhén megsózva tegyük félre.

A fejet, a farkat és megtisztított halakat beletesszük egy edénybe és öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, a felkarikázott hagymát is beletesszük, kissé megsózva lassú tűzön addig forraljuk, amíg a hús teljesen le nem fő a csontokról. Szitakanálon passzírozás nélkül szűrjük át a levét, ezután felforraljuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, és a szeletekre vágott paradicsomot, egy csipetnyi cseresznyepaprikát és a besózott haldarabokat. Rázogatva lábast, lassú forralással 10-15 percig főzzük. Halászlé Recept karácsonyra

szepkaracsony.hu


2012.12.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok