HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Lazacos töltött tojás

t: 3529

Lazacos töltött tojás

Már az előételes vkf kapcsán is eszembe jutott a töltött tojás, amit nagyon-nagyon sok változatban lehet csinálni, egyszerű, mégis mutatós és finom is. Akkor valahogy nem jött ki a lépés, most meg csak úgy, hirtelen ötletből összedobtam egy vacsorára – aztán még reggelire is maradt belőle.

Azzal kezdődött, hogy véletlenül hozzám került egy csomag fagyasztott franciasaláta zöldségkeverék. Én nem szoktam ilyet vásárolni. Egyszer vettem, de nem tetszett, hogy krumplikockák is vannak benne, én azt nem szoktam a franciasalátába tenni, ráadásul párolásnál könnyen szétfő, mire a borsó és a répa megpuhul. De ha már van, igyekeztem elhasználni; ebédre, egyszerű párolt zöldségként.

És ami maradt belőle, azt mégis salátává alakítottam. Öntetet kevertem tejfölből majonézzel, mustárral. Belevágtam egy savanykás almát és egy kovászos uborkát is.

Öt tojást megfőztem, lehűtöttem, hosszában kettévágtam. A sárgáját villával összetörtem, hozzátettem egy evőkanál vajat és annyi majonézt, hogy jó habosra tudjam keverni. Beletettem egy kis üveg aprított lazacot a rajta lévő kevés olajjal együtt. Ezzel is jól összekevertem, majd megtöltöttem a tojásokat. Megszórtam egy kis kaporral, a salátát pedig petrezselyemmel.

index

2009.08.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok