HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Tengeri hekkfilé sütőtökpürével

t: 3735

Tengeri hekkfilé sütőtökpürével

Hozzávalók

* bors
* burgonya 50 dkg
* hekkfilé (tengeri) 80 dkg
* petrezselyem 1 csomag
* szalonna (füstölt) 5 dkg
* só
* tejszín 2 dl
* tök 50 dkg
* tökmag 4 dkg
* vaj 30 dkg

A tökmagot megpirítjuk zsiradék nélkül, durvára vágjuk, a szalonnát pedig kis kockákra szeleteljük, kipirítjuk, leszárítjuk

A megtisztított burgonyát és tököt sós vízben puhára főzzük. Puhulás után hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és pürésítjük. Melegen tartjuk. A petrezselymet durvára vágjuk.

A halfiléket fűszerezzük, majd roston megsütjük. A petrezselymet forró vajon megpirítjuk, tálaláskor a hal tetejére halmozzuk, a kisütött szalonnát a tökmag társaságában a püré tetejére tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

mit főzzünk ma?

2009.07.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok