Hozzávalók:
30 dkg kagylóhús
1 db piros kaliforniai paprika
3 db citrom
1 fej radiccio
5 dkg rukkola
10 dkg galambbegy saláta
3 evőkanál olívaoalj
1 g fokhagyma
1 dl fehérbor
1 db zsemle kockára vágva
snidling
babérlevél
A kaliforniai paprikát és a citromokat meggrillezzük. A paprikát hideg vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk és felkockázzuk. A citromokat burgonyanyomóval átpasszírozzuk egy tálba, és hozzáadjuk a paprikát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, majd rádobjuk a kagylót. Mikor a kagyló kezd megpuhulni, felöntjük fehérborral, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, majd összeforgatjuk a paprikával és hozzáadjuk a salátákat.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a zsemlekockákat, majd a salátához adjuk. Az elkészült salátát citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
rtlklub.hu