Hozzávalók:
1 db cukkini
1 db padlizsán
3 db kaliforniai paprika
1 csomag zellerszár
2 db paradicsom
10 dkg kelbimbó
7 g fokhagyma
4 evőkanál liszt
5 dl tej
10 dkg vaj
20 dkg kék sajt
szerecsendió
só
bors
koriander
olívaolaj
A padlizsánt karikára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. A lisztből, vajból, tejből besamelt készítünk, majd sóval, borssal, szerecsendióval, korianderrel és fokhagymával ízesítjük. Egy tűzálló tál aljára tesszük a padlizsánszeleteket, ráhalmozzuk a vastag karikára vágott paprikákat, majd beletöltjük a fűszerekkel ízesített besamelt. Ugyanezt megcsinálhatjuk kivájt paradicsommal és cukkinivel is.
A besamelbe beletesszük a kelbimbókat, lefedjük egy-egy szelet padlizsánnal, erre ismét rákanalazunk a sűrű besamelből, majd a sajtot is rátesszük, és sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg az étel elkészül, egy serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beletesszük a megmaradt sajtot és tejet, az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott zellerszárat, az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát, majd az így kapott mártást tányérra öntjük, és rátesszük az elkészült sült zöldségeket.
Jó étvágyat!
rtlklub