HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Csőben sült töltött zöldségek

t: 1954

Csőben sült töltött zöldségek

Hozzávalók:

1 db cukkini
1 db padlizsán
3 db kaliforniai paprika
1 csomag zellerszár
2 db paradicsom
10 dkg kelbimbó
7 g fokhagyma
4 evőkanál liszt
5 dl tej
10 dkg vaj
20 dkg kék sajt
szerecsendió

bors
koriander
olívaolaj

A padlizsánt karikára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. A lisztből, vajból, tejből besamelt készítünk, majd sóval, borssal, szerecsendióval, korianderrel és fokhagymával ízesítjük. Egy tűzálló tál aljára tesszük a padlizsánszeleteket, ráhalmozzuk a vastag karikára vágott paprikákat, majd beletöltjük a fűszerekkel ízesített besamelt. Ugyanezt megcsinálhatjuk kivájt paradicsommal és cukkinivel is.

A besamelbe beletesszük a kelbimbókat, lefedjük egy-egy szelet padlizsánnal, erre ismét rákanalazunk a sűrű besamelből, majd a sajtot is rátesszük, és sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg az étel elkészül, egy serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beletesszük a megmaradt sajtot és tejet, az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott zellerszárat, az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát, majd az így kapott mártást tányérra öntjük, és rátesszük az elkészült sült zöldségeket.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.06.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok