Hozzávalók:
1 db bagett
60 dkg friss zöld és fehér spárga
3 ek kristálycukor
2 dl tejszín
4 db tojás
8 dkg vaj
1 db citrom
Só, bors
A bagettet hosszában kettévágjuk, puha belsejét kézzel kifejtjük. A spárgát megtisztítjuk, majd sós, cukros, citromos vízben megfőzzük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A tojás sárgáját az olvasztott vajjal forró vízfürdőn elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és sűrűsödésig keverjük habverővel. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
Az elkészített mártás egy részét beletöltjük a kenyérbe, rárakjuk a méretre vágott spárgákat, majd a felvert tojásfehérjét habzsákkal és csillagcsővel a tetejére rányomjuk. Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon addig sütjük, míg a tojásfehérje megkeményedik.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu