Hozzávalók:
20 dkg spárga
60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 ek vaj
3 g fokhagyma
Petrezselyem
só, bors
olaj
Mártáshoz:
10 dkg márványsajt
1 fej vöröshagyma
1 dl tej
2 ek vaj
Koriander
Só, bors
Burgonyához:
2 fej vöröshagyma
5 g fokhagyma
30 dkg főtt burgonya
Reszelt sajt
Rozmaring
Só, bors
A csirkemellet kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, rátesszük a vajat, az apróra vágott hagymát, majd a spárgát és feltekerjük, hústűvel összetűzzük. Egy serpenyőben olajon sütni kezdjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a márványsajtot és a tejet, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, majd összeforraljuk.
A hús után visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, és a fokhagymát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és hozzáadjuk a főtt burgonyát, végül reszelt sajttal megszórjuk. Az így kapott burgonyával és a sajtmártással leöntve tálaljuk a töltött húst.
rtlklub.hu