Hozzávalók:
30 dkg fehér spárga
10 dkg zöld spárga
10 dkg királyrák
1 db citrom
1 l húslé
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
cukor
só, bors
koriander
olívaolaj
A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a fejét vízgőz felett megpároljuk. A többi részét egy edényben vajon megpirítjuk, kevés húslével felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, hozzáöntjük a megmaradt húslét, a tejet, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd összeforraljuk.
A rákokat megtisztítjuk, serpenyőben olívaolajon sóval, borssal ízesítve megsütjük, mellétesszük az apróra vágott zöld spárgát, megszórjuk korianderrel, meglocsoljuk citromlével, majd tálaláskor az elkészült leveshez adjuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu