Hozzávalók:
40 dkg burgonya
30 dkg. Zöldbab
30 dkg konzerv tonhal
25 dkg paradicsom
Só
Bors
Hozzávalók az öntethez:
1 fokhagyma törve
3 evőkanál fehérborecet
2 kisebb kanál mustár
4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában egy kis sós vízben megfőzzük, ezt követően meghámozzuk és felkockázzuk. A zöldbabot megtisztítjuk, puhára főzzük vízgőzben, majd hideg vízzel lemossuk és lecsepegtetjük. Az előkészített burgonyát, zöldbabot, a felkockázott paradicsomot salátástálba rakjuk, hozzáadjuk a kisebbekre darabolt tonhalat. A borecetet és a mustárt simára keverjük, apránként hozzáadjuk az olajat és a tört fokhagymát. Az így kapott öntethez hozzáadjuk a felkarikázott hagymát. Ezután az ecetes öntetet a hagymáról a zöldséges halra öntjük, és összekeverjük.
nice