Cézár saláta
Hozzávalók:
1 db csirkemell
szardella
1 db jégsaláta
1 evőkanál mustár
1 evőkanál magos dijoni mustár
2 szelet kenyér
6 gerezd fokhagyma
1 db citrom
3 evőkanál kapri
bors
olívaolaj
Petrezselyem
Snidling
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
szezámolaj
A csirkemellet kiterítjük, rátesszük a szardellafiléket és megborsozzuk, majd a szardellával lefelé pirítani kezdjük, közben meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadunk pár gerezd fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és készre sütjük.
Egy tálba tesszük a szardella olaját, a mustárokat, a petrezselymet, snidlinget, fokhagymát, kaprit, vöröshagymát és kevés olajat, majd összeturmixoljuk. A csirkemell után visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kenyérkockákat. A salátaleveleket egy tálra tépkedjük, meglocsoljuk szezámolajjal, rászórjuk a kenyérkockákat, meglocsoljuk az öntettel, majd rátesszük a csíkozott csirkemellet. Tálaláskor friss citromlével megöntözzük.
Jó étvágyat!
rtlklub