Hozzávalók:
60 dkg ementáli sajt
30 dkg eidami sajt
10 dkg erősen aromás (pl. füstölt) krémsajt
2 dl fanyar fehérbor
1 gerezd fokhagyma
6 cl konyak
ízlés szerint őrölt bors, reszelt szerecsendió, fehér bors
zellerszár
cukkini
uborka
banán
póré
körte
1/2 kg finom félbarna kenyér
A fondü-edényt belülről fokhagymával alaposan kikenünk, majd megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval. Beleöntjük a fehérbort és felforraljuk.
Az előzőleg lereszelt sajtokat folyamatos, erőteljes keverés mellett apránként, kis adagokban hozzáadjuk a borhoz, és addig keverjük kislángon, amíg a sajt tökéletesen el nem keveredik a borral. Ha minden sajtot elkevertünk az edényben, hozzáadjuk a krémsajtot, a fehér borsot és a konyakot is, és egy pillanatra felforraljuk.
A zöldségeket feldaraboljuk pálcára tűzzük és megmártogatjuk az olvasztott sajtban.
Jó étvágyat!
rtlklub