HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Sajtfondü

t: 2257

Sajtfondü

Hozzávalók:

60 dkg ementáli sajt
30 dkg eidami sajt
10 dkg erősen aromás (pl. füstölt) krémsajt
2 dl fanyar fehérbor
1 gerezd fokhagyma
6 cl konyak
ízlés szerint őrölt bors, reszelt szerecsendió, fehér bors
zellerszár
cukkini
uborka
banán
póré
körte
1/2 kg finom félbarna kenyér

A fondü-edényt belülről fokhagymával alaposan kikenünk, majd megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval. Beleöntjük a fehérbort és felforraljuk.

Az előzőleg lereszelt sajtokat folyamatos, erőteljes keverés mellett apránként, kis adagokban hozzáadjuk a borhoz, és addig keverjük kislángon, amíg a sajt tökéletesen el nem keveredik a borral. Ha minden sajtot elkevertünk az edényben, hozzáadjuk a krémsajtot, a fehér borsot és a konyakot is, és egy pillanatra felforraljuk.


A zöldségeket feldaraboljuk pálcára tűzzük és megmártogatjuk az olvasztott sajtban.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.03.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok