HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Zöldséges rizottó sajtmártással

t: 1283

Zöldséges rizottó sajtmártással

Zöldséges rizottó sáfrányos kéksajtmártással

Hozzávalók:

40 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
2 db halványítózeller
20 dkg gomba
1 db póré
10 dkg zöldborsó
10 dkg egész parmezán
5 dkg vaj
3 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 csokor sáfrány
2 dl száraz fehérbor
1 kéksajt

bors
rozmaring
tarka bors
olívaolaj

A pórét apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert, sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy ág rozmaringot, majd a rizst, végül felöntjük vízzel és fehérborral.

Egy másik edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a sáfrányt, a tarka borsot, az apróra vágott pórét, egy pár csepp fehérbort, végül felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a sajtot, sóval ízesítjük, majd összeforraljuk.

Amikor a rizs már félpuha, akkor hozzáadjuk a darabolt gombát, zellerszárat és a zöldborsót. Miután a zöldségek is megpuhultak, felöntjük tejszínnel. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.03.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok