HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Párolt csirkenyárs

t: 1315

Párolt csirkenyárs

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 1 dl tejszín, durvabors, só, 30 dkg rizs, 1 csomag petrezselyem, 2 dl víz

Elkészítése:
Kevés alapanyagból is lehet jó dolgot csinálni - ez az étel ennek ékes bizonyítéka.

A kifélézett csirkemelleket kb 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd kockára. Nyársra húzzuk, sózzuk, megszórjuk durvaborssal.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a nyársat, majd hirtelen minden oldalát megkapatjuk egy pillanatra. Amikor a pörzsanyagot megkapta, hozzáadjuk a az összevágott hagymát, és ha egy kicsit "megfut", akkor kerülhet hozzá a mustár, később pedig a méz.
Ezután kevés vízzel felöntjük, és a nyársat ebben bepároljuk. Fontos: ne sok vizet öntsenek hozzá, mert nem megfőzzük, hanem csak pároljuk. Ha eléggé megpárolódott, kiemeljük. A párolólevet kissé visszaforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, amivel megfelelő sűrűségűre visszaforraljuk.
Főtt rizzsel tálaljuk: erre fektetjük rá a csirkenyársakat, meglocsoljuk egy kicsit a saját hagymás szaftjával. Díszítjük kaporral és kaliforniai paprikával. Jó étvágyat kívánunk!

hirado

2007.03.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok