Hozzávalók:
10 dkg kukoricadara
10 dkg kukoricaliszt
5 dkg cukor
1 dl joghurt
1 dl kefir
1 evőkanál vaj
3 db tojás
1 db citrom
2 db körte
2 dl fehérbor
1 rúd fahéj
3 db szegfűszeg
1 db citrom
10 dkg cukor
5 dkg egész hámozott mandula
5 dkg aszalt sárgabarack
2 dl tejföl
szilvalekvár
Egy keverőtálban összedolgozzuk a kukoricadarát, a kukoricalisztet, a tojásokat, a vajat, a cukrot, a kefirt, a joghurtot, majd belereszeljük a citrom héját. Az így kapott masszát tűzálló tálba öntjük, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A bort felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és egy karika citromot, majd puhára főzzük benne a körtét és az aszalt sárgabarackot.
Az elkészült prószát kihűtjük, tetejét megkenjük szilvalekvárral, ráhalmozzuk a mandulát, megszórjuk reszelt citromhéjjal. Tejföllel, valamint a borban párolt gyümölcsökkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu