Hozzávalók:
60 dkg finomra darált marhahús
2 dl joghurt
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál chili szósz
2 evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
4 evőkanál tarka bors
1 tojás
só
bors
olívaolaj
friss menta
1 érett avokádó
1 lime
20 dkg paradicsom
1 db póré
1 csomag ruccola
1 db piros chili paprika
hurkapálca
A tarka borsot egy mozsárban durvára törjük. Egy keverőtálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, a mustárt, a chili szószt, a tojást, az apróra vágott hagymát és a mentaleveleket, majd összedolgozzuk. Az így kapott húsmasszát fapálcára nyomkodjuk, megforgatjuk a borskeverékben, olívaolajon megsütjük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott pórét, hozzáadjuk a paradicsomot, az avokadót, összeforgatjuk ruccolával, nyakon öntjük joghurttal, ráfacsarjuk a lime levét, rátesszük a lime szeleteket. A tetejét apróra vágott mentával megszórva tálaljuk, mellé a fűszeres nyársakat kínáljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub