HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > A hagyományos véres és májas hurkák fesztiválja

t: 2103

A hagyományos véres és májas hurkák fesztiválja

A borsodi Tardon másodszor megrendezett hurkakészítő fesztiválon három kategóriában indulhattak a csapatok. A hagyományos véres és májas hurkák készítésében, töltésében mérhetik össze tudományukat, illetve a "kuriózum" kategóriában, ahol például almával ízesített hurkák készülnek. Szintén ritkaságszámba megy az a hurka, amelyet kenyérben sütnek.

Hagyományteremtő szándékkal először tavaly rendezték meg a fesztivált, hogy megőrizzék a falusi szokásokat, "a disznóvágások hangulatát, ahol a jó ízű hurkák mellé elengedhetetlenül járt a finom házi készítésű savanyúság és a forralt bor" is. Idén a hurka mellett ezekkel is lehet versenyezni, mindenki nevezhet a legjobb forralt bor és a legízletesebb savanyúság címéért.


Az ország minden részéből érkeznek csapatok, sőt idén a Vajdaságból is beneveztek a fesztiválra, csaknem harminc csoport tölti a hurkát, amiből mintegy 300 kilónyit készítenek el.
A vendégek kora este pedig már jól is lakhatnak a "versenyművekből".

hirado


2007.02.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok