Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 dl zöldséglé
1 db gyömbér
4 evőkanál méz
2 evőkanál szezámmag
1 db chilipaprika
1 db vaníliarúd
1 db ananász
1 db mangó
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
friss koriander
olívaolaj
3 evőkanál mustár
só
bors
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon pirítani kezdjük. Egy tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, a szezámmagot, a chilit, majd sóval, borssal és egy vaníliával ízesítjük. Az így kapott páccal kenegetjük a húst sütés közben. Mikor a hús megpirult, beleöntjük a páclébe.
Az ananászt, a mangót, a gyömbért és a kaliforniai paprikákat tisztítás után csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Közben sóval, borssal, apróra vágott korianderrel ízesítjük, majd felöntjük zöldséglevessel és puhára pároljuk. A maradék koriandert és chilit apróra vágjuk, rászórjuk a gyümölcsös-zöldséges ragura, majd hozzákeverjük a pácba áztatott húst és átpirítjuk. Tálaláskor friss korianderrel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
rtlklub