Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
friss bazsalikom
só
bors
olívaolaj
Rokfortmártás:
15 dkg trappista
10 dkg márvány sajt
friss zeller
tej
vaj
Röszti:
4 db burgonya
2 tojás
4 evőkanál liszt
2 nagy vöröshagyma
só
bors
olaj
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, ráterítjük a bazsalikomot, feltekerjük és szeletekre vágjuk, nyársra tűzzük és olívaolajon sóval, borssal ízesítve megsütjük.
A burgonyát egy tálba reszeljük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a lisztet, a tojást, majd sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütjük.
Egy edényben felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a szeletekre vágott zellert, a vajat és a sajtot, majd sóval, borssal ízesítjük. Az elkészült nyársakat a burgonyával és a rokfortmártással tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub