Hozzávalók:
1 db vörös sügér
10 dkg párolt vadrizs
1 zöldségleves-kocka
1 csomag sárgarépa
1 db angolzeller
1 dl fehérbor
2 db édeskömény
olívaolaj
3 evőkanál paradicsomszósz
1 db citrom
3 evőkanál cukor
1 dl húslé
friss tárkony
friss kakukkfű
őrölt bors
durva tengeri só
A halat beirdaljuk, nagy szemű tengeri sóval bedörzsöljük, megszórjuk kakukkfűvel, majd a belsejét megtöltjük darabolt sárgarépával és zellerrel. Egy tűzálló tálba halmozzuk a maradék, zsülienre vágott zöldséget, ráhelyezzük a halat, mellétesszük az édeskömény leveleket, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük citromlével, olívaolajjal és fehérborral, majd zsírpapírral letakarva 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Egy serpenyőben elkaramellizáljuk a cukrot, megpirítjuk rajta a friss, apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a leveskockát, a paradicsomszószt, majd a párolt vadrizst, felöntjük húslével, végül sóval, borssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Az így kapott rizst az édeskömény leveleibe töltjük, mellé a halat kínáljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu