Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt füstölt sajt
3 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál vaj
só
bors
szerecsendió
Sajtmártáshoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
friss snidling
1 dl fehérbor
1 kávéskanál cukor
őrölt szerecsendió
1 dl tejszín
10 dkg parmezán
10 dkg füstölt sajt
20 dkg krémsajt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és a közepét kivájjuk. A zöldborsót fokhagymával, borssal, őrölt szerecsendióval és leveskockával ízesítve vajon megpároljuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét leturmixoljuk, majd összekeverjük az egészben hagyott zöldborsóval, összekeverjük a reszelt sajttal, a tojással és a tejszínnel, majd felforraljuk. Az így kapott pürét a kivájt burgonyába töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokos sütőben készre sütjük.
Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a szeletelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemmel és a snidlinggel. Hozzáadjuk a fehérbort, a cukrot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, végül a sajtokat, majd felforraljuk, és ha szükséges, kevés tejszínt is adunk hozzá. Az így kapott sajtmártást a töltött burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub