HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Borsós burgonya sajtmártással

t: 1440

Borsós burgonya sajtmártással

Hozzávalók:

1 kg burgonya
50 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt füstölt sajt
3 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál vaj

bors
szerecsendió

Sajtmártáshoz:

2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
friss snidling
1 dl fehérbor
1 kávéskanál cukor
őrölt szerecsendió
1 dl tejszín
10 dkg parmezán
10 dkg füstölt sajt
20 dkg krémsajt
2 gerezd fokhagyma

bors

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és a közepét kivájjuk. A zöldborsót fokhagymával, borssal, őrölt szerecsendióval és leveskockával ízesítve vajon megpároljuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét leturmixoljuk, majd összekeverjük az egészben hagyott zöldborsóval, összekeverjük a reszelt sajttal, a tojással és a tejszínnel, majd felforraljuk. Az így kapott pürét a kivájt burgonyába töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokos sütőben készre sütjük.

Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a szeletelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemmel és a snidlinggel. Hozzáadjuk a fehérbort, a cukrot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, végül a sajtokat, majd felforraljuk, és ha szükséges, kevés tejszínt is adunk hozzá. Az így kapott sajtmártást a töltött burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.01.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok