Hozzávalók:
4 szelet nyelvhal
1 csokor korianderlevél
3 db sonkahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db csípős chilipaprika
1 kiskanál kurkuma
3 dl kókusztej
1 db citrom
1 db lime
3 evőkanál vaj
2 dl bor
só
rizs
A rizst a szokásos módon elkészítjük. A halat sóval, friss korianderrel ízesítjük, ráhelyezünk egy-egy citrom- és lime karikát, majd feltekerjük, megtűzzük pálcikával és forró vajban sütni kezdjük. Felöntjük borral, fedő alatt puhára pároljuk, majd ha elkészült, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát és koriandert, majd hozzáadjuk a chilit, a kurkumát, kókusztejjel felöntve felforraljuk. A főtt rizst egy serpenyőben összepirítjuk az apróra vágott sonkahagymával. Tálaláskor a rizst és a haltekercseket a forró mártással leöntjük.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu