Hozzávalók:
2 db libamell
3 gerezd fokhagyma
friss rozmaring
friss kakukkfű
olívaolaj
30 dkg rizs
1,5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
2 tojás
10 dkg reszelt sajt
só
bors
zsemlemorzsa
30 dkg feketeszeder
3 evőkanál cukor
reszelt narancshéj
őrölt fahéj
1 dl vörösbor
A hús zsíros oldalát beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel ízesítjük, majd olajjal meglocsoljuk, végül zsírpapírral letakarva a hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével tűzálló tálba helyezzük, mellérakjuk a narancshéjat és a fokhagymagerezdeket, majd 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
A rizst leöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízben sóval ízesítve megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Sűrű besamelmártást készítünk a vajból, a lisztből és a tejből, amelyet összekeverünk a főtt rizzsel és a tojások sárgájával, majd sóval, borssal, reszelt sajttal és zúzott fokhagymával ízesítjük, végül megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük.
A cukrot és a szedret edénybe tesszük, majd felöntjük a vörösborral, a reszelt narancshéjjal és az őrölt fahéjjal ízesítve felforraljuk. A szedermártást az étel mellé kínáljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu