Hozzávalók:
8 darab keményre főzött tojás, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 dl kókusztej (tejszínnel helyettesíthetjük, de porból is készíthetjük), 1 citrom leve, 1 evőkanál curry, fél teáskanál őrölt koriandermag, 5-6 szem szegfűszeg, 5-6 evőkanál sűrített paradicsom, só
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, és addig pároljuk, míg üveges nem lesz.
Szórjuk az olajos hagymához a fűszereket, és jól keverjük el. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a citromlevet, majd együtt pirítsuk kis lángon pár percig.
Hígítsuk fel vízzel mártás sűrűségűre, és főzzük 6-8 percig. Ha elkészült, öntsük hozzá a kókusztejet, tegyük bele a főtt tojásokat és forraljuk jól össze.
Párolt hosszúszemű rizzsel, és indiai lapos kenyérrel tálaljuk. Nagyszerűen illik mellé a tejszínnel párolt zsenge spenótlevél is.
(origo.hu/noilapozo)
Linkajánló:
RECEPT ABC,
Alternatív
gyógymódok,
Egészség, orvos,
Táplálékkiegészítők,
Szépségápolás, bio,
vegetáriánus