HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Indiai tojáspörkölt

t: 2225

Indiai tojáspörkölt









Hozzávalók:

8 darab keményre főzött tojás, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 dl kókusztej (tejszínnel helyettesíthetjük, de porból is készíthetjük), 1 citrom leve, 1 evőkanál curry, fél teáskanál őrölt koriandermag, 5-6 szem szegfűszeg, 5-6 evőkanál sűrített paradicsom, só

Elkészítése:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, és addig pároljuk, míg üveges nem lesz.

Szórjuk az olajos hagymához a fűszereket, és jól keverjük el. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a citromlevet, majd együtt pirítsuk kis lángon pár percig.

Hígítsuk fel vízzel mártás sűrűségűre, és főzzük 6-8 percig. Ha elkészült, öntsük hozzá a kókusztejet, tegyük bele a főtt tojásokat és forraljuk jól össze.

Párolt hosszúszemű rizzsel, és indiai lapos kenyérrel tálaljuk. Nagyszerűen illik mellé a tejszínnel párolt zsenge spenótlevél is.

(origo.hu/noilapozo)

Linkajánló:


RECEPT ABC,
Alternatív
gyógymódok
,
Egészség, orvos
,
Táplálékkiegészítők
,
Szépségápolás
, bio,
vegetáriánus



2006.10.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Indiai tojáspörkölt
Indiai tojáspörkölt

Legfrissebb magazinok