Hozzávalók:
70 dkg csirkemell,
25 dkg fetasajt,
10 dkg paraj (spenót),
60 dkg rizs,
20 dkg koktélparadicsom,
bazsalikom (lehetőleg friss),
só,
bors,
0,5 dl fehérbor,
provance-i fűszerkeverék
Elkészítése:
Felszúrjuk a csirkemellet. Érdemes rátenni a tenyerünket a húsra, és ilyen módon vágunk egy kis zsebet a hús közepébe.
Ezután megfonnyasztjuk a parajlevelet, majd a sajtot összedaraboljuk, és a parajjal együtt töltjük be a csirkemellbe. Sózzuk, borsozzuk, és előre hevített olajon megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, lefedjük, hogy hamarabb elkészüljön.
A rizst megpároljuk a rizottóhoz, sózzuk. Összevágjuk a paradicsomot. A friss bazsalikomot beletesszük a rizsbe, nem kell sokáig párolni, hogy a bazsalikom megőrizze a színét. Hozzákerül a paradicsom is. Tálaláskor természetesen bazsalikomzölddel díszítjük.
(hirado.hu)
Linkajánló:
RECEPT ABC,
Alternatív
gyógymódok,
Egészség, orvos,
Táplálékkiegészítők,
Szépségápolás, bio,
vegetáriánus