HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Salátabár > Friss tavaszi saláták

t: 3109

Friss tavaszi saláták

A jó idő beköszöntével egyre többféle zöldséget kínálnak a piacokon, egyre kedvezőbb áron. A belőlük készült salátákat főételként is fogyaszthatja. A legbonyolultabb receptek is elkészíthetők háromnegyed óra alatt.
A saláták nem csak a vegetáriánusok, és a fogyókúrázok kedvencei lehetnek. A nehezebb ételek híveinek sem árt néha, egy-egy könnyedebb, diétás napot beiktatniuk a heti étrendjükbe. Nem kell lemondaniuk a pikáns ízekről sem. A zöldek mellé készíthetnek csípős öntetet, sajtos, parmezános szószokat, pirított kenyérkockát. A húsimádok csirkedarabokkal, hallal tehetik „nehezebbé” az egészséges fogásokat. A vegetáriánusok tofuval helyettesíthetik húst. S végül a legjobb hír: még a legbonyolultabb receptek is elkészíthetők háromnegyed óra alatt.

Saláta csípős öntettel

Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 6 személyre
375 g édes kukorica, 375 g átmosott megszárított konzervbab, 90 g forrázott, 5 cm hosszúságúra vágott zöldbab, 1-1 db szeletelt piros- és zöldpaprika, 3 db felkockázott paradicsom, 2 db felkockázott avokádó
Öntethez: 1 db apróra vágott vöröshagyma, 3 db apróra vágott zöld chilipaprika, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 3 ek. apróra vágott koriander, 2 tk. köménymag, 90 ml ecet, 1/4 csésze olívaolaj

Elkészítés
1. Keverje össze a kukoricát, a babot, a zöldbabot, a paradicsomot és az avokádót.
2. Az öntethez dolgozza össze a hagymát, a csilipaprikát, a fokhagymát, a köményt, az ecetet és az olívaolajat.
3. Locsolja meg a salátát az öntettel, és keverje el óvatosan, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Tálalás előtt tegye lefedve a hűtőbe 60 percre.

Csirkés cézár saláta

Elkészítési idő 45 perc
Hozzávalók 8 személyre
2 db csirkemellfilé, 4 szelet bacon szalonna, 1 fej leveleire szedett saláta, 250 g félbevágott koktélparadicsom, 125 g parmezán sajt, 250 g pirított kenyérkocka, 2 ek. olívaolaj
Öntethez: 1/2 csésze tejföl, 1/2 csésze majonéz, 2 ek. mustár, 3 db apróra vágott ajóka (hal), 1/4 csésze víz

Elkészítés
1. Forgassa meg a kenyérkockákat az olívaolajban, majd pirítsa kb. 15 percig, amíg aranybarna lesz. Ha kész, hűtse le.
2. Előmelegített grillsütőben pirítsa meg a szalonnát és a csirkemellet, majd vágja apró darabokra.
3. Rendezze el egy tálon a salátaleveleket, a paradicsomot, a csirkét és a bacont.
4. Turmixolja össze az öntethez a tejfölt, amajonézt, a mustárt az ajókát és a vizet. A tálalás pillanatában csurgassa a szószt a salátára, majd szórja meg a kenyérkockákkal és a parmezánnal.

Szójás tofu saláta

Elkészítési idő 25 perc
Hozzávalók 4 személyre
4 ek. szójaszósz, 2 tk. napraforgóolaj, 1/2 tk. apróra vágott gyömbér, 1 ek. citromlé, 2 ek. száraz fehérbor, 500 g kockára vágott tofu, 1 fej leveleire bontott saláta, 2 db gerezdekre vágott paradicsom, 60 g zöldborsó, 2 db szeletelt sárgarépa, 1 ek. pirított szezámmag

Elkészítés
1. Készítsen keveréket a szójaszószból, az olajból, a gyömbérből, a citromléből és a borból. Forgassa bele a tofukockákat, és lefedve hagyja pácolódni 10–15 percig.
2. Tegye egy tálba a salátaleveleket, a paradicsomot és a zöldborsót. Szűrje le a tofut, keverje a salátához, és szórja meg a szezámmaggal. Tálaláskor locsolja meg a félretett páclével.

(reggel.hu)



2006.04.24

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok