HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Miből mit főzhetünk? > ÉRVEK A SÜTŐTÖK MELLETT

t: 3975

ÉRVEK A SÜTŐTÖK MELLETT

Almás-tökös tekercs

Hozzávalók (kb. 24 szelethez)
5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, kb. 2 dl tej, 50 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg margarin, csipetnyi só, 1 kg sütőtök, 1 nagyobb alma, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál méz, a tetejére: 1 tojás

Az élesztőt a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, tojással, a puha margarinnal és csipetnyi sóval lágy tésztává dagasztjuk. Két cipóba osztva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Eközben a sütőtököt feldaraboljuk és megsütjük. Az almát lereszeljük, a megsült tök összetört húsát hozzáadjuk, a porcukorral meg a rummal simára keverjük. A tésztacipókat belisztezett deszkán egyenként kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, a tölteléket egyenletesen ráterítjük, és mint a bejglit, fölcsavarjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, felvert tojással megkenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Fölszeletelve tálaljuk, a tetejére porcukrot is szitálhatunk

Elkészítési idő: 2 óra.
Egy adag: 392 kcal / 1639 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji sárga muskotály '97).

Sütőtökös palacsinta dióbundában

Hozzávalók (8 kész palacsinta)
40 dkg sült sütőtök, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, a bundázáshoz: 8-10 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg darált dió , 5 dkg zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj

A sült tök húsát kikaparjuk, a mézzel és a citromlével simára keverjük, a palacsintákra kenjük. Két oldalukat középre hajtjuk, felgöngyöljük, majd lisztbe, felvert tojásba és a diós zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, végül jól lecsöpögtetjük. Tetejükre fahéjas porcukrot is szitálhatunk

Elkészítési idő: 25 perc + a tök és a palacsinta sütése.
Egy adag: 497 kcal / 2078 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji aszú 4 puttonyos '93).

Makrancos sütőtökfelfújt

Hozzávalók
30 dkg sült sütőtök, 8 dkg méz, 3 dkg étkezési búzakeményítő, 4 tojás, 30 dkg tehéntúró, 2 evőkanál citromlé, csipetnyi őrölt fahéj és őrölt koriander, a forma kikenéséhez: vaj

A megsült tök húsát kikanalazzuk, összetörjük. A mézet, a búzakeményítőt, a tojások sárgáját meg az áttört túrót hozzáadjuk. A citromlével, az őrölt fahéjjal és korianderrel fűszerezzük, végül a tojások fehérjéből vert habot is beleforgatjuk. A masszát vajjal kikent formákba vagy tűzálló tálba töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 35-40 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 55 perc + a tök sütése.
Egy adag: 361 kcal / 1509 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji aszú 3 puttonyos '95).

(forrás: www.eszemiszom.hu)





2006.02.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Almás-tökös tekercs
Almás-tökös tekercs
Sütőtökös palacsinta dióbundában
Sütőtökös palacsinta dióbundában
Makrancos sütőtökfelfújt
Makrancos sütőtökfelfújt

Legfrissebb magazinok